"Vi kommer till en tight hemmaborg"
170417 Gefles Christian Ljungberg och Helsingborgs Adam Eriksson under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Gefle den 17 april 2017 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91763

På lördag 10 juni 16:00 spelar Gefle IF borta mot Degerfors. Degerfors ligger i mitten av tabellen, har lika många förluster som vinster och noll i målskillnad. Laget kommer senast från förlust mot serieledande Brommapojkarna. 

Gefle spelade första matchen med nye huvudtränaren Poya Asbaghi i söndags då det blev förlust med 1-0.

Poya Asbaghi, hur har tankarna landat sen matchen mot Örgryte?
Jag känner fortfarande att vi ska vara jättenöjda med de första 60 minuterna av matcher, tills vi släpper in målet. Då hade vi behövt hålla tålamodet.

Hur menar du då?
Jag tycker att vi blir alldeles för stressade när vi släpper in målet. Vi skulle behövt mer kyla och tålamod då. Fortsatt hålla i, vända spel, det vi dittills gjort så bra. Men vi behöver jobba på hur vi mentalt hanterar olika situationer.

Sen tycker jag också att det var väldigt positivt hur vi hanterade att vara en mindre när Jonas Lantto blev utvisad. Att vi klarade av att hålla i och ha en bra mentalitet då. Det lovar gott inför framtiden.

Du kom in på bänken efter att ha gjort första träningen med laget på onsdagen, hur kändes det för dig?
Det var en positiv upplevelse. Förutom resultatet. Jag tycker vi gör en jättebra prestation. De har knappt en målchans före sitt mål och då ska man veta att Örgryte är ett offensivt väldigt skickligt lag. Vi raderar ut det spelet och skapar en del själva. Sen är vi en rensning på mållinjen från en poäng. Vilket vi hade varit värda.

Hur tycker du att spelarna har anpassat sig till en ny tränare?
Jag är imponerad över hur snabbt de har anpassat sig.

Hur har ni jobbat nu inför matchen mot Degerfors?
Vi har haft fokus på spelet i offensiv tredjedel. Att vi inte alltid måste komma till avslut direkt utan också kan vila med bollen. Vända på spelet, hitta de attraktiva ytorna.

Vad har du för känsla för Degerfors?
Det är faktiskt den enda matchen som jag förlorade i våras med Dalkurd. De är svårslagna på hemmaplan, har många skickliga spelare och en tight hemmaborg med naturgräs.

Hur är läget i truppen?
Skillnaden från sist är ju att Jonas Lantto är avstängd. De här matcherna före uppehållet kommer det att handla mycket om att göra det bästa vi kan utifrån de förutsättningar som vi har. Sen kommer ett uppehåll då vi kan lägga ännu ännu mer fokus på vårt arbetsätt.

Är du inte på plats i Degerfors så följer du matchen via appen Gefle IF Live eller via Cmore.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram