Yakoub inför helgens derby: "Kommer göra allt för vinst"
2024-04-25

Efter en säsong utan derbyn är det i helgen dags för årets hetaste fotbollsmatch. En som längtar till matchen är Antonio Yakoub, som fick en stor huvudroll i det senaste derbymötet mellan lagen.

– För egen del är det viktigaste matchen att vinna, säger han efter torsdagens träning.

Vi minns alla det senaste derbyt som spelades mellan klubbarna.

Matchen som först var nära att regna bort efter en förmiddag av skyfall, men trots allt spelades en varm och fuktig sensommardag.

0–1-underläge efter 45 minuter, som vändes till 2–1-seger i andra halvlek efter att Martin Rauschenberg först kvitterat och Antonio Yakoub fullbordat en vändning i 87:e minuten som fick Gavlevallen att explodera och dryga 4 100 åskådare att fira derbysegern som blev oerhört viktig i kampen om förstaplatsen. Vinsten skapade en lucka i tabellen som blev ointaglig och säkrade seriesegern.

2022 var detta. 2023 spelades inga derbyn mellan klubbarna, som hade olika serietillhörigheter. 2024 är det återigen dags.

– Det känns väldigt bra. Man har vetat om länge att det blir derbyn i år och visst har man längtat efter det, säger Antonio Yakoub.

Dina minnen av det senaste mötet?

– En otroligt skön match. En väldigt rolig match. Att avgöra så sent och fira framför deras supportrar. Det är bara bra minnen.

Hur högt rankas det målet i din karriär?

– Utan tvekan ett av mina tre bästa mål. Det hade alla ingredienser och en helt fantastisk känsla att göra det.

50 matcher har klubbarna spelat mot varandra i seriesammanhang, men faktum är att helgens är det första någonsin i Superettan.

En anledning till intresset som varit skyhögt och bara stiger för varje dag. VIP-en sålde slut omedelbart när biljetterna släpptes och i nuläget är det över 3 800 sålda biljetter, vilket innebär att Gavlevallen kommer att fyllas ordentligt under lördagseftermiddagen.

– Det betyder riktigt mycket. Vi kommer ha mer supportrar än motståndarna, vilket skapar stämningen och energin som behövs.

Och i stället för att tona ner derbyt och dess dignitet är det tydligt att Yakoub inte är blyg med beskrivning av matchens betydelse:

– Jag tycker det är mer än bara en seriematch. Det betyder så mycket för alla supportrar och spelarna som kommer härifrån. Men även oss andra som varit med tidigare. För egen del är det viktigaste matchen att vinna. Jag kommer att göra allt för vinst i helgen.

Vad skulle det betyda att vinna derbyt?

– Allt.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram