Filosofi

Hur långt in i framtiden måste man tänka för att det ska räknas som en vision?
Räcker 90 minuter?

Som en sveriges äldsta idrottsföreningar har vi varit med tillräckligt länge för att veta att sportsliga framgångar kommer och går. Ena säsongen kan du vara med i kampen om SM-guldet, bara för att nästa år tvingas ta klivet ur den högsta serien. Sådan är verkligheten för alla som ägnar sig åt idrott – och för att kunna må bra och utvecklas framgångsrikt på längre sikt behöver du hitta oberoende motivationsfaktorer som går utöver dina senaste resultat. Åtminstone är det så vi ser på saken.

I den här lilla skriften får du en inblick i det speciella synsätt som utgör kärnan (eller själen om du så vill) i Gefle IF. Vi kallar det för ”90-minutersfilosofin”. Vår alldeles egna kortsiktiga väg till långsiktig framgång.

Vi tänker kortare.

Om vi som förening enbart skulle mäta våra fram- gångar i antal mål, vinster eller topplaceringar skulle vi förr eller senare få anledning att tvivla på oss själva. Det är oundvikligt för alla klubbar. Då skulle varje mindre lyckad match, varje tappad placering och varje ”mellansäsong” bli en anledning att ifrågasätta vår existens och förmåga att lyckas. Precis som att varje seger skulle kunna leda till prestationsångest eller övermod. Så kortsiktigt tänker inte en av Sveriges äldsta idrottsföreningar. Vi tänker ännu kortare.

Läs mer om Gefle IF 90-min Filosofi här

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram