Inför avgörandet på Grimsta IP
170722 Gefle samlade innan fotbollsmatchen i Superettan mellan Varberg och Gefle den 22 juli 2017 i Varberg. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN / Cop 89

Superettans sista omgång ska spelas och serien avgörs på Grimsta IP. Gefle IF gästar IF Brommapojkarna på lördag och har allt i egna händer. Vi frågade Poya Asbaghi hur laget har förberett sig inför seriens sista match.

Ni har fortfarande allt i egna händer, hur har ni förberett er?

Vi har enbart fokuserat på vår egen prestation. Ser vi till vår höst så har vi också all anledning att tror att vi kan klara detta. Gör vi vårt så tror jag också vi kommer få med oss det resultat som behövs. Vi är också helt oberoende av vad som händer i de andra matcherna. Förutsättningarna är givna på förhand och kommer inte förändras av några resultat någon annanstans.

BP är redan klara för allsvenskan, kan man misstänka en brist i motivation hos dem?

Nej jag tror snarare det blir tvärtom. Vi såg hur Degerfors slet för varandra med tio man i förra matchen trots att de inte hade något att spela för. Vi kommer möta ett avslappnat men beslutsamt BP som går för seriesegern, vi kommer inte få något gratis. BP har inte heller några skador och avstängningar så det kommer bli en tuff match mellan två formstarka lag.

Gefle IF anordnar en resa ner för våra fans, vad betyder det att ha stöd på bortaplan?

Det uppskattas såklart. Jag tror och hoppas att vår klack kommer höras mest på Grimsta.

Läget i truppen?

Igor är den enda som är borta från spel på grund av sjukdom. Även René har varit sjuk men han är på bättringsvägen.

Matchen spelas lördag 4/11 klockan 16.00. Kan du inte vara på plats för att stötta laget på plats, sänds den på TV4 Sport och liverapporteras även via vår twitter och appen Gefle IF Live. Ladda för Superettans avgörande, nu kör vi!

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram