Summercamp lika populärt för tionde året i rad

Tack vare partners till Gefle IF Fotboll har vi för tionde året i rad möjlighet att anordna Summercamp.

Via klubbens hållbarhetsarbete Ett Bättre Gävle får barn och ungdomar i åldrarna 8–13 möjligheten att hänga på läger under dagtid.  

Summercamp är helt kostnadsfritt för deltagarna. Vilket möjliggör att vi kan attrahera barn som annars inte hade haft möjligheten att delta. Alla barn får helt kostnadsfritt frukost, lunch, mellis, inträden, transport, en fotboll, t-shirt och vattenflaska.

Syftet med Summercamp är att skapa en samlingspunkt för barn från olika stadsdelar där våra ledare tillsammans med barnen utför olika pedagogiska aktiviteter varje dag med syfte att kombinera lekande och lärande.

Gefle IF arbetar i hela verksamheten med barnkonventionens lag, i detta projekt punkt 31, ”alla barn har rätt till lek, vila och fritid”. Målsättningen under den fyra veckor långa aktiviteten är att alla barn som är med, ska få ett meningsfullt sommarlov fyllt med ny kunskap, härliga minnen och nyfunna vänner.

Det är en onsdag i slutet av juli och dagen inleds på Sörby IP med frukost för alla deltagare. Lägret är indelat i två grupper: en med lite äldre barn och en med lite yngre. 

Det är fiske som står på agendan denna dag. Närmare bestämt metfiske i Boulognern. Tack vare Bomhus Unga fiskare har lägerdeltagarna fått låna metspön och flytvästar som räcker till alla. Och med ett korn majs på kroken sitter förväntansfulla barn och hoppas på att det där flötet ska försvinna under Gavleåns mörka vatten.

När det gör det bryter jublet ut. Omar har fått napp och drar upp dagens första fångst, en mört! Att mört inte smakar speciellt bra gör ingenting. Den ska hem och visas upp för familjen, menar den stolta fiskaren. 

En som är med på lägret för andra året i rad är Hakim, 11 år. Han bor egentligen i Sollentuna, men på somrarna brukar han hälsa på hos sina kusiner i Gävle och då har han passat på att vara med på lägret som Ett Bättre Gävle anordnar. 

Den ena kusinen, Braxton, spelar i Gefles akademi och den andra, Brandon, 18 år, är ledare på Summercamp, även han för andra året i rad. Han tycker deltagarna sköter sig bra och att det är många roliga karaktärer med. 

Efter några timmar vid Gavleåns stillhet är det dags att vända tillbaka till Sörby IP. Där möts de båda grupperna för en gemensam lunch. Då passar Torre Rafael från herrarnas A-lag på att dyka upp. Många av barnen känner genast igen honom. Wingbacken som gått från knattefotboll på Sörby till superettan i en och samma klubb, får glatt snacka lite med några yngre beundrare. 

Efter maten är det dags för nästa grupp att bege sig iväg på fiske, medan den andra stannar kvar för aktiviteter i fotbollshallen. 

Innan Sundus, 12, var med på Summercamp hade hon aldrig fiskat förr. Men eftersom det är tredje året i rad för henne, kan hon det här nu. Det är lite svårt att sitta still och lite bekymmer med diverse vasstrån som sticker upp ur vattnet som kroken gärna vill fastna i. Men annars är det roligt. Och det bästa med lägret är alla roliga saker man gör hela tiden och att alla får vara med på samma villkor. 

 

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram