"Jag vill att vi sätter vår prägel på matchen"
Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Imorgon fredag tar Gefle IF emot Syrianska på Gavlevallen klockan 19:00. Du kan köpa din biljett här. Syrianska har spelat tre jämna matcher som inledning på säsongen med förluster mot Degerfors och Öster och vinst mot GAIS. Gefle IF har två oavgjorda och en förlust och kommer från en stark poäng borta mot Helsingborg (1-1).

Tränare Thomas Andersson, vad var bättre i matchen mot Helsingborg än den mot Värnamo (2-5)?
Vi gjorde en bra presentation mot Helsingborg och tog framförallt med oss det som vi jobbat med i försvarspelet i träningsveckan efter Värnamomatchen. Vi hade bland annat mycket bättre avstånd mellan varandra och hur vi valde att anfalla gav oss bättre förutsättningar i försvarspelet.

Det blev en kort återhämtning med bara fyra dagar mellan matcherna nu. Hur hanterar ni det?
Vi hade en återhämtningsdag i tisdags efter att ha åkt nattbuss från Helsingborg. Sen har vi tränat två träningar nu onsdag och torsdag med taktiskt upplägg.

Hur ser du på sättet Syrianska har inlett säsongen?
De har spelat jämna matcher. Det händer mycket både framåt och bakåt i deras matcher. De är duktiga på att skapa målchanser och kontrar med väldigt hög fart och många spelare som är rättvända.

Hur vill du att ni bemöter det?
Jag vill att vi sätter vår prägel på matchen och tar initiativet men samtidigt också är medvetna om deras styrkor i anfallsspelet. Försvarsspelet var som sagt bra mot Helsingborg men det var på naturgräs, nu ska vi visa att vi bemästrar det på konstgräset också.

Vad tycker du om Superettan och serien i stort efter tre omgångar?
Det är en mycket jämn serie med många lag som kan vinna många matcher. Det är utmanande, men också utvecklande. Och borde vara roligt att titta på som åskådare.

Hur är läget i truppen inför fredagens match?
Jens Portin fick en bristning i baksidan under matchen mot Helsingborg och Samuel Gussman är långtidsskadad. Annars är alla tillgängliga.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram