Inför Team TG - Gefle IF sön 8 september
2019-09-07

Gefle åker till Umeå för bortamatch mot Team TG. Markus Löf fick en pratstund med huvudtränare Marcus Bengtsson innan söndagens drabbning.

Hej Marcus! 0-1 förlust senast borta mot Sylvia. Vad är dina analyser från matchen och vilka lärdomar tog ni med er från denna match?

 • Vi var förberedda på att möta ett Sylvia som är väldigt passningsorienterat och individuellt skickliga. Vi försvarar oss utifrån det på ett bra sätt kollektivt och individuellt. Vi klarar av att försvara i olika höjder under matchen. I perioder pressade vi högre för att i andra moment vara väldigt samlade och försvara djupare i banan.
  I anfallsspelet så har vi flera sekvenser där vi i ett tidigt skede är in bakom motståndarnas backlinje vilket leder till att vi skapar tryck på Sylvia.
  Vi skapar även flera situationer genom längre stunder av anfallsspel på offensiv sista tredjedel.
  I den här matchen är det små marginaler som är avgörande. Vi har två bollar i mål som blir bortdömda och med facit i hand så är minst ett av målen regelrätta.
  Med det sagt så är det viktigt för oss att gå vidare och fortsätta jobba hårt på träningar och matcher för att utvecklas och bli bättre.

Nästa match är mot Team TG på bortaplan. Vad är dina förväntningar på matchen?

 • Team TG är ett starkt lag som är svårslaget på hemmaplan. Deras senaste två hemmamatcher är 4-2 vinst mot Carlstad United och 3-3 mot Sandvikens IF (ledning med 3-1). Precis som Sylvia så har TG bytt arbetssätt och gått från att spela med en 4-backslinje till en 3/5-backslinje.
  I försvarsspelet så behöver vi vara balanserade, koncentrerade och aggressiva. Vi kommer även behöva vara förberedd på deras fasta situationer med långa inkast och bra leveranser.

Vad i spelet behöver förbättras inför Team TG borta jämfört med senaste matchen?

 • Det är viktigt för oss att ha fokus på arbetsinsatsen, arbetssättet och individuella rollerna för att skapa goda möjligheter för matchens alla nittio minuterar.
  Vi behöver vara lite bättre i alla spelets skeenden än i den senaste prestationen. För att på sätt ge oss möjligheten att ta tre poäng och för att utvecklas ytterligare.

Hur har träningsveckan sett ut och vad har ni tränat på?

 • Vi har haft en normalvecka där vi har haft tid att repetera alla delar av spelet. Vi har även hunnit med att jobba individuellt med sista tredjedelen.

Känslan inför matchen?

 • Individen och gruppen känns laddade för att ge sitt allt för att prestera sitt yttersta för att ta tre poäng!

Hur är läget i truppen just nu?

 • Jacob Ejerblad missar matchen på grund av skada samt att Grace Tanda är avstängd.

Avspark Team TG-Gefle IF kl 16.30 och matchen livesänds på Gefle Dagblad.

Foto Nils Westberg Löfgren

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram