Uttalande från Gefle IFs styrelse
2020-03-25

Gefle IF väljer att fortsätta spela utan publik

Frågan om Gefle IF:s herrar ska spela sin nästa träningsmatch mot Hudiksvalls FF på lördag inför publik har nu fått ett avgörande. Gefle IF undersökte möjligheterna utifrån att det fortfarande är tillåtet med samlingar upp till 500 personer och att en del övriga div 1 klubbar spelar sina träningsmatcher med publik.
– Vår ambition var att göra en god sak under en svår tid i samhället genom att öppna upp för möjligheten att se på fotboll. Detta ville vi undersöka grundligt innan vi fastslog beslutet att spela utan publik likt senaste träningsmatchen, säger Malin Rogström, ordförande i Gefle IF. Vi kom fram till att vi inte kan genomföra det på ett säkert sätt. Det är framför allt att vi inte kan undvika köbildningar som kan uppstå vid toaletter, i trapphus och andra passager som gör att vi kommit till den här slutsatsen.

Folkhälsomyndighetens direktiv kring restauranger och matserveringar som kom under tisdagen har också spelat in i bedömningen.

– Vi vill självklart inte att människor ska riskera sin hälsa när de går på match. Vi följer noggrant utvecklingen och anpassar hela tiden vår verksamhet efter de beslut som tas av regering och myndigheter, konstaterar Malin Rogström.

Matchen Gefle IF - Hudiksvalls FF som spelas lördag 28/3 kl 12.30 kommer att sändas via Mittmedia.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram