Tränarintervju inför Sollentuna borta
2019-11-02

Hej Marcus! Vinst förra helgen hemma mot Karlslund med 2-1. Vad är dina analyser från matchen?

Vi gör över 90 minuter en stabil insats både offensivt och defensivt. De få situationer som blev farliga kom i samband med att vi saknade beslutsamhet i eget bollinnehav. Offensivt så hade vi förutom målen ett antal möjligheter som resulterade i ”nästan” lägen.
Vi är tillfreds med hur vi hanterar matchen och att vi klarar av att spela avslappnat utan att tumma på den defensiva balansen.

Vad gjorde att ni vann mot Karlslund?

Dels så spelade vi ett stabilt försvarsspel med bra balans. Vi blev mer och mer djupledsinriktade ju längre matchen led och skapade med det mer tryck mot Karlslunds backlinje.
Trots att vi hamnar i underläge så skickar vi goda signaler till varandra och kan direkt efter avspark göra 1-1 genom Nisse efter en riktigt bra djupledspass från Iu.
Vi går in i paus med en positiv bild av första halvlek. Vi pratar om att fortsätta att vara metodiska och att öka antalet passningar framåt i banan.
När vi gör 2-1 genom Isac efter en till bra djupledspassning så ger det laget ett lugn och jag tycker att vi efter det spelar riktigt bra försvarsspel kollektivt och individuellt.

Nu väntar seriens sista match borta mot Sollentuna som ligger på platsen ovanför Gefle i tabellen. Vad är dina tankar inför matchen? Vad är Sollentuna för typ av lag?

Sollentuna är ett lag som påminner en del om Karlslund med många spelare som är individuellt skickliga och en speluppbyggnad som är utmanande.
De gjorde ett väldigt bra sommarfönster och tog in hela 7 spelare. Bland annat Rinor Nushi, Samuel Holm och som bekant Melvin Mårtensson Almevid.
Med det sagt så är det lite annorlunda med matchanalysen inför, då de kan ställa upp med nästan två startelvor som håller hög division 1 kvalitet.
Rent formationsmässigt så har de varierat mellan olika system. Vi får helt enkelt se vad som väntar och vara öppen för olika scenarion.

Vad måste ni göra för att kunna vinna och ta 3 poäng mot Sollentuna?

I eget bollinnehav så behöver vi både vara väldigt beslutsamma men ändå avslappnade för att skapa vinklar och djup.
Defensivt så kommer vi att behöva hantera perioder där Sollentunas speluppbyggnad tar tid utan att tappa koncentrationen.
Utöver det så kommer vi behöva klara av att ha känslorna i styr oavsett vad som händer i matchen.

Hur har träningsveckan sett ut?

Vi har haft två träningsblock, måndag och tisdag har vi varvat återhämtning, analys och taktisk träning. De två sista passen innan match har som vanligt varit matchförberedande träningar.

Hur är känslan inför det som komma skall?

Vi gjorde en bra insats senast och det har helt klart gjort oss gott. Det gav oss även en bra möjlighet inför morgondagens match.
Utan vinst hade det här varit en match för att klara ett eventuellt kval istället för möjligheten till att gå om Sollentuna.

Truppstatus?

Isac Rojas är avstängd och sedan tidigare så är inte Nahom Zeru tillgänglig.
Frågetecken kring Grace Tanda, Iu Ranera, Julio Fernandes och Albin Lohikangas. Vi avvaktar så länge som möjligt med dem.

Markus Löf.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram