Efter över 20 år i Gefle IF – nu gör trotjänaren sina sista dagar på jobbet

Få som satt sin fot på Sörby IP har undgått att springa på honom. Men nu är det tack och adjö för mångårige trotjänaren Anders Berg i Gefle IF.

– Vi kommer vara för evigt tacksamma för hans hårda jobb, säger klubbchefen Daniel Kraft.

I dagarna gör Gefle IF:s mångårige ungdomskoordinator Anders Berg, 69, sina sista pass på Sörby IP. Efter över 20 år i föreningen är det dags att dra sig tillbaka. Klubbchefen Daniel Kraft berättar om Bergs betydelse för GIF.

– Han har varit i mångt och mycket varit Gefle IF:s ungdomsverksamhet, varit synonym med den under många år. Men vi ska inte glömma att han haft många olika roller i föreningen genom åren. Allt från tränare, kanslichef och nu på slutet ungdomskoordinator, säger Daniel Kraft och fortsätter:

– På Sörby IP är han Gefles ungdomsverksamhet. Han är den man möter, den man pratar med om man vill något. Han har varit extremt viktig och jobbat både mycket och hårt under flera år. Något vi för evigt kommer att vara väldigt tacksamma för. Men han kommer lämna ett stort tomrum efter sig, konstaterar klubbchefen.

Hur ska ni fylla det tomrummet nu när han lämnar?

– Ja du, här har vi behövt titta på en annan lösning. Det är svårt att lägga alla hans sysslor på en person och få det hållbart. Därför kommer vi ha ett flertal olika personer på deltid som kommer täcka den arbetsinsats som Anders stått för, säger Daniel Kraft.

Det som utmärkt Anders Berg under åren är hans engagemang för barn och ungdomar som kanske haft lite sämre förutsättningar än andra.

– Han har verkligen haft ett stort hjärta för barn med utländsk bakgrund, barn som inte haft det så lätt och som behövt mycket stöttning. Utan Anders hade klivet in i fotbollens värld varit mycket svårare. Den betydelsen han haft för många barn och ungdomar, och till viss del även vuxna, det går inte att sätta ord på. Där har han verkligen gjort skillnad för många.

Hur viktig tror du den integrationen är?

– Den är vital för många barn och ungdomar, att få möjligheten att komma in i ett positivt sammanhang. Vi vet hur tufft det kan vara ute i samhället med allt från droganvändning till kriminella gäng. Jag är helt övertygad om att Anders hjälpt många där från att hamna på fel spår.

Anders Berg själv har tackat nej till en avskedsintervju och vill inte gärna stå i centrum.

Vad säger det om honom som person?

– Han jobbar för andra, inte för sig själv. Osjälvisk i alla avseenden. Det hedrar honom enormt. Det är sådana människor man vill ska jobba inom föreningslivet, men de blir allt svårare att finna. Det kan bekymra mig när vi tittar mot framtiden. Hur vi ska bygga vår verksamhet när de personerna blir allt färre.

 

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram