Sent segermål för damerna
2017-04-08

Under lördagen åkte damlaget upp till Sundsvall för att möta före detta seriekollegan Selångers FK som förra säsongen avancerade till division 1. Matchen slutade med 2–1 seger för damerna efter ett sent segermål av mittbacken Gabrielle Wågström.

Inledningen av matchen präglades av jämnt spel där båda lagen skapade målchanser men utan resultat. Ett misstag i Gefleförsvaret ledde i den 30:e matchminuten fram till ett självmål som ställde målvakten Hanna Sundin chanslös och 1–0 till Selånger var ett faktum.

Ett mer energifyllt Gefle kom ut till den andra halvleken vilket också gav utdelning. I den 53:e minuten knäade Clara Engstrand ner bollen till Ebba Gavlén som satte ett långskott över Selångers målvakt.

  • Det var skitkul att få göra mål, det händer inte så ofta för mig som innermittfält, säger en nöjd målskytt.

Gefle fortsatte att trycka på i andra halvlek och i den 85:e minuten kunde så Gabrielle Wågström trycka in 2–1 efter en tilltrasslad situation vid hörna. Gefle höll undan i slutminuterna och matchen slutade därmed 2–1 till Gefledamerna.

  • Vi lyckades bättre med pressen i andra halvlek och därmed kunde vi också skapa flera målchanser. Vi gör en riktigt bra match och jag är stolt över det spel vi lyckas prestera mot detta starka motstånd avslutar tränaren Tomas Axlund.

Under kommande vecka tränar laget som vanligt innan några dagars påskledighet väntar. Nästa match spelas mot Skutskärs IF i en direkt avgörande DM – match där vinnaren går vidare till DM - semifinal. Matchen spelas måndagen den 17/4 (annandag påsk) på Gavlevallen 15.00.

 

Matchfakta:

Selångers FK – Gefle IF 1–2 (1–0)

1-0 Självmål 30´

1- 1 Ebba Gavlén 53´

1- 2 Gabrielle Wågström 85´

 

Hanna Sundin

Johanna Korssell, Gabrielle Wågström, Lise- Lotte Ronnerfors, Anna Björklund

Wilma Gavlén (Kajsa Erihn 86´) Ebba Gavlén, Elin Bälin, Elin Björklund (Mathilda Henriksson 64´)

Felicia Sandin, Clara Engstrand (Wilma Ullström 55´)

 

 

 

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram