Gavlis Summer Camp

Summer

För andra året i rad arrangerades dagslägret Gavlis Summer Camp. Ett dagläger för barn som inte har möjlighet till semester och sommarlov som många andra barn har. Utan dagslägret hade många av barnen haft tråkigt.

– Vi hade varit hemma, slöat och haft tråkigt, säger Sara Laassili, 11.

I slutet på juli avslutades Gavlis Summer Camp, som pågick i fyra veckor, och det var många barn som ser tillbaka på veckorna med glädje.

– Allting har varit roligt, säger Hassan Al-Ezzi, 10.

Hevin Mouloud, 11, var en av barnen som deltog i årets Summer Camp och hon tyckte att det var väldigt roligt.

– Vi besökte en bondgård, spelade minigolf och var på Sörby IP, säger hon och skrattar.

Under de fyra veckorna som dagslägret pågick fick barnen prova på flera sporter som fotboll, golf, volleyboll, tennis, minigolf och friidrott. De åkte även ut till Årsunda för att besöka Daniel Bernhardssons bondgård.

– Allting har varit roligt, säger Hassan Al-Ezzi, 10.

En av aktiviteterna som stack ut från mängden var såklart att bada i Engeltofta och Årsunda.

– I Årsunda var det varmt i vattnet och det var inte så djupt så alla kunde bada. Det var väldigt roligt. I Engeltofta var det kallt, men det var fortfarande roligt, säger Hevin Mouloud.

– Vi lekte, solade, badade och lyssnade på musik, säger Hassan och tillägger att han har träffat många nya kompisar.

När dagslägret avslutades under fredagen hade många barn träffat nya kompisar under de fyra veckorna. Men framför allt längtar de till nästa års Summer Camp.

– Några var med förra året så dem känner vi igen, säger Hevin Mouloud, som kommer att vara med även nästa år också.


Fakta om Gavlis Summercamp:

Gavlis Summer Camp är för barn som inte har möjlighet till semester och sommarlov som många andra barn har. Syftet är att nå barn i behov. Målsättning är att skapa ”Bästa sommaren någonsin” och att barnen ska få göra aktiviteter och utflykter. 55 barn har deltagit och de flesta var med alla 3 veckorna. 16 ungdomsledare har jobbat i olika pass. Ungdomarna har hållit till på Sörby IP och utöver olika aktiviteter Sörby IP har man bla besökt Järnvägsmuseet, Järzoo, Berhardssons bondgård, spelat baseboll och fått besök av Gefle IF´s A-lag.

Vill du veta mera om Gavlis Summercamp är ni välkomna att kontakta antingen Eva Von Schéele-Frid på Gefle IF, eva@geflefotboll.com, eller Pelle Friberg på Gavlegårdarna, pelle.friberg@gavlegardarna.se

gif_summer_camp

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram