Nyförvärvet från elitettan: “Spännande att komma till en klubb där alla siktar högt" 
2024-01-31

Nyförvärvet Tilda Wärulf hade några klubbar att välja mellan när hon väl bestämt sig för att lämna SDFF efter två säsonger. Efter noggrant övervägande landade beslutet på Gefle IF. 

Det var efter hon besökt Gavlevallen och GIF som det blev ett enkelt val. 

– Det var en av de mest proffsiga division 1-klubbar jag träffat. De vill till eliten, jag vill uppåt, så det var klart att det lockade, berättar hon när vi hörs på telefon. 

Hon har precis varit och köpt de sista flyttkartongerna hon behöver inför fredagen när hela bohaget ska köras de dryga 20 milen söderut. 

En av anledningarna till att hon lämnade SDFF var bristen på speltid. 

– Jo, så var det. Jag känner att jag behöver prioritera det den här säsongen och ser större möjligheter till det i Gefle. Sen är man så klart inte garanterad det här heller. Men jag tror ett miljöombyte kan vara bra för min utveckling. Både fotbollsmässigt men även utanför, säger Wärulf. 

Här har hon varit lite strategisk, visar det sig. Mamma och pappa i Sundsvall två timmar norrut, och så har hon sin storasyster i Stockholm två timmar söderut. 

– Precis, nu blir jag mittpunkten! Det blir perfekt för alla att åka till mig, säger hon och skrattar. 

En av Tildas stora förebilder är just hennes fyra år äldre syster Wilma. Hon kliver snart in på sin femte säsong i numera allsvenska BP. 

När syskonen var yngre tränade deras pappa Wilmas lag, vilket gjorde att Tilda alltid fanns med på sidan av. 

– Jag har alltid sett henne spela och ser upp till henne väldigt mycket. Hon finns alltid där om jag behöver ett bollplank, oavsett om det gäller fotboll eller något annat i livet, berättar 20-åringen som fyller 21 om en vecka. 

Wilma har varit med på BP:s resa från elitettan till allsvenskan. Nu hoppas lillasyster på att göra något liknande med sin nya klubb. 

– Marcus (Larsson, tränare) har en tydlig målsättning att ta laget uppåt och bli ett elitlag. Vilket känns lockande för mig eftersom det är på elitnivå jag vill vara. GIF har alla förutsättningar för att ta sig dit, som jag sa tidigare, det är en proffsig klubb och jag har fått uppfattningen av laget att alla vill framåt och har samma mål. Det känns väldigt spännande att komma till en klubb där alla siktar högt. 

Som spelare beskriver hon sig som en hårt arbetande forward, som även kan spela som yttermittfältare. 

– Jag är högerfotad i grunden, men tycker mycket om att använda vänsterfoten också. Det är inga problem att kasta ut mig på kanterna, jag gillar båda sidorna, säger Tilda Wärulf. 

Totalt blev det åtta starter och 14 inhopp i elitettan 2023. 

Fakta Tilda Wärulf

Född: 8 februari 2003

Moderklubb: Selångers SK. 

Matcher i elitettan: 45 (11 starter), 2 mål.

Tidigare klubbar: Selångers SK, SDFF.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram