Inför Sollentuna FK - Gefle IF
2020-06-13

Hej Micke! Nu är det äntligen dags för premiär! Hur har ni hanterat den här Coronaperioden?

- Vi har trots situationen kunnat träna på ganska vanligt. Vi hade ett lite längre uppehåll i april men efter det så har vi kört på för fullt.

Nu har ni haft en väldigt lång försäsong. Hur långt har ni kommit i processen att implementera dina visioner i spelet?

- Vi har ju hunnit med att gå igenom det mesta i spelet som vi velat under den här långa försäsongen både i anfallsspelet och försvarsspelet och jag tycker att känslan är att vi har kommit en väldigt bra bit på vägen med att implementera de idéer som vi vill få in i spelet.

Hur är känslan nu inför premiären mot Sollentuna?

- Känslan är bara positiv och jag ser väldigt mycket fram emot premiären! Jag tycker inte att vi behöver vara nervösa över seriestarten eftersom att vi alla har gjort ett bra jobb med att prestera på träningarna och ta till sig av våra nya idéer. Vi har förberett oss på bästa möjliga sätt. Vi är så förberedda och laddade som vi kan vara inför seriestarten så nu är det bara att köra!

Vad är din bild av helgens motstånd?

- Sollentuna är ett lag som har en hög ambition om att pressa motståndaren och försöka vinna boll snabbt med den pressen. I sitt egna offensiva spel så vill dom gärna styra spelet och passa bollen kontrollerat inom laget.

Vad vill du se av dina spelare på planen i premiären?

- Jag tror att det kan finnas risk att det trots allt kan bli en lite stel och nervös matchbild inledningsvis från båda lagen då inget av lagen spelat någon sådan här match på länge på grund av rådande situation. Det jag vill se av våra spelare mot Sollentuna är att vi ska gå efter vår matchplan och trots premiärnerver försöka vara trygga, lugna, fokuserade och framförallt visa lojalitet gentemot varandra på planen.

Hur ser läget ut i truppen?

- Just nu ser alla ut att vara tillgängliga förutom Sebastian Friman som är sjuk.

Premiären spelas borta mot Sollentuna på Söndag kl 14.00.

Text: Markus Löf

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram