Inför Östers IF - Gefle IF FF

Match igen och vi gästar Östers IF på bortaplan! Imorgon söndag, klockan 15:00, är det avspark. Tränare Bengtsson svarade på några frågor om kommande match och lagets form.

Äntligen seger! Trots en man mindre och en inte ordinarie målvakt. Vad gör ni bra?

– Vi inleder bra och vi får också ett tidigt mål. Sen kommer ju utvisningen och då blir det en annan matchbild, vi kan inte stressa lika bra och Varberg få också in 1-1. Då handlar det mycket om att komma in i paus utan fler insläppta och i pausen pratar vi om att chanserna kommer komma så länge vi fortsätter vara noggranna i försvaret. Vi får också längre sekvenser med bollen och innan Bajrovics mål så har vi en bra längre period med boll. Efter det får vi naturligtvis rikta in oss mer på försvarsspel eftersom Varberg trycker på med allt de har.

– Jag tycker att vi som lag har tagit stora kliv och visar stor mognad i spelet. Vi orkar också hela matchen, både fysiskt och psykiskt. Det är lätt att man viker ner sig när utvisningen kommer men vi kämpar och sliter hela vägen. Jag är nöjd över hur vi tar oss an en så viktig match för oss med tanke på att agget vi möter är nära oss i tabellen.

Vad har ni pratat om inför matchen mot Öster?

– Vi har pratat om att vi måste fortsätta hantera olika förutsättningar i matcherna. Matchbilderna har sett väldigt olika ut och vi måste kunna hantera olika typer av scenarion. Vi måste orka springa hela matchen och försöka slappna av och spela ut.

Läget i laget?

– Netan är avstängd och Gussman, Sandlund och Frodig är fortsatt borta annars är alla tillgängliga!

Matchen spelas 30/9 klockan 15:00 på Myresjöhus Arena. Kan du inte vara på plats för att stötta laget liverapporteras den via vår twitter, appen Gefle IF Live och sänds på Sportkanalen. Nu kör vi!

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram