Inför: Gefle IF - Kalmar FF
2016-07-17

090716-032

Det har blivit dags för en ny hemmamatch på Gavlevallen. Kalmar FF står för motståndet i den 14:e omgången.

Det blev inte omstarten som Gefle IF hade hoppats på. Gefle IF föll med 1-2 mot Falkenbergs FF på Gavlevallen efter gästerna vänt underläge till seger i slutskedet av matchen.

- Vi lyckades ta greppet i inledningen som vi ville och hade ett bra anfalls- och passningsspel. Vi lyckades dessutom ta ledningen genom ett fantastiskt fint mål av Simon, säger Thomas Andersson.

Gefle IF skapade flera kvalificerade målchanser under matchen och var nära att utöka ledningen, men Falkenbergs FF:s målvakt Otto Martler höll laget kvar i matchen med flera räddningar.

- Vi borde varit först till 2-0, då hade vi haft goda chanser till poäng. Vi hade femton avslut och sju av dem var målchanser så det var en hög slutprodukt av vårt anfallsspel, säger han.

Nu kommer Kalmar FF, med bröderna Elm i spetsen, på besök. Gefle IF och Kalmar FF har inte stött på varandra i år, men historiskt sett brukar matcherna vara jämna.

- Vi kommer behöva göra en ännu bättre prestation mot Kalmar och vara skarpare i båda ändar. De har en lång och bra period i Allsvenskan och det var länge sedan som de förlorade, säger Andersson.

Kalmar FF spelade oavgjort, 1-1, mot AIK i den allsvenska omstarten. Gefle IF slipper anfallaren Marcus Antonsson, som toppade den allsvenska skytteligan med tio mål, som lämnat för Championship-klubben Leeds.

- De har haft sitt djupledshot i Antonsson som nu är såld. De försöker lösa sitt djupledsspel på annat vis med fler spelare som löper i djupled från olika håll, säger han.


Matchfakta:

När: Måndag 18 juli
Avspark: 19:00
Plats: Gavlevallen.

Tryck här för att köpa din biljett till matchen.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram