Inför Gefle IF FF - IFK Värnamo
150920 Gefles Jonas Lantto under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Gefle och Helsingborg den 20 september 2015 i GŠvle. Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn / Cop 106

Seriepremiären är här och IFK Värnamo gästar Gavlevallen för den första matchen i Superettan 2018! Imorgon måndag, klockan 15:00, är det dags. Tränare Mjällby svarade på några frågor om premiärmatchen och lagets form.

Ni vänder underläge mot allsvenskt motstånd senast, vad tar ni med er från Siriusmatchen?

– Vad vi framförallt tar med oss är mentaliteten, att till den matchen tänka att det var en poängmatch och agera därefter. Vi tror på matchplanen och vad som än händer så ska vi vilja vinna. Vi tar med oss att vi var väldigt farliga i omställningsspelet, vi tog oss till situationer där vi skulle skapat solklara målchanser, så att det är i sista tredjedelen vi ska spetsa till det. Men det är ett arbete som kommer fortsätta under hela säsongen naturligtvis.

Hur har ni laddat upp veckan innan premiärmatchen?

– Vi har ju självklart scoutat Värnamo så mycket vi kan och satt en matchplan över hur vi vill agera. Varje match är ju speciell och ibland måste man anpassa sig till motståndare, men framförallt fokuserar vi såklart på det egna spelet. Det ska bli skönt att äntligen komma igång med serien, att matcherna börjar handla om poäng och att vi ska få spela under mer press och med mer publik!

Hur är läget i laget?

– Törnros är fortsatt på rehab, Melvin har varit sjuk under veckan. Netan känner av foten från Siriusmatchen fortfarande och är osäker.

Matchen spelas 2/4 klockan 15.00 på Gavlevallen. Entrén öppnar en timme innan avspark, mer info om evenemanget hittar du här. Kan du inte vara på plats för att stötta laget liverapporteras den via vår twitter, och sänds på C More Live. Nu kör vi!

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram