Hattrick och dunderskott gav Gefleseger
2017-09-04

Gefle spelade under söndagseftermiddagen match hemma mot Stensätra IF, ett motstånd som inför matchen var obesegrade sedan mötet med Gefle i våras. Efter hattrick av Gefles måldrottning Clara Engstrand och ett dunderskott av Ebba Gavlén slutade matchen 4–0 till Gefle.

 Gefle inledde matchen starkast och skapade ett tryck mot Stensätras backlinje vilket gjorde att bortalaget blev nedtryckta i eget straffområde. Det låga och mycket kompakta Stensätraförsvaret gjorde det svårt för Gefle att komma till några målchanser och det skulle därför dröja till slutminuterna av den första halvleken innan Gefle kunde sätta ledningsmålen. 1–0 gjordes av kvällens utropstecken Clara Engstrand i minut 44, minuten senare gjorde Ebba Gavlén 2–0 till hemmalaget och strax därefter blåste domaren av den första halvleken.

  • Vi följer matchplanen där vi vill ha mycket boll och föra spelet på vår hemmaplan. Stensätra gör det dock svårt för oss och jag är därför glad åt de båda målen innan pausvila, säger Gefles tränare Tomas Axlund.

I den andra halvleken fortsatte Gefle att vara det spelförande laget och skapade på så vis också många målchanser. I matchminut 68 satte Clara Engstrand ett mycket snyggt nickmål efter ett längre inlägg av Elin Bälin och efter ett fint förarbete av lillasyster Bälin så kunde samma Engstrand fastställa slutresultatet till fina 4–0.

  • Vi gör en spelmässigt bra andra halvlek och jag är glad över att vi kan prestera en så fin prestation mot formstarka Stensätra, avslutar Axlund.

Extra beröm till Clara Engstrand, Gabrielle Wågström och Elin Bälin.

Härnäst väntar en träningsvecka innan laget på lördag 9/9 tar emot Edsbyns IF hemma på Gavlevallen kl. 16:00, hoppas vi ses!

Matchfakta:

Gefle IF – Stensätra IF 4–0 (2–0)

  • Clara Engstrand 44´
  • Ebba Gavlén 45´
  • Clara Engstrand 68´
  • Clara Engstrand 90´

Startelva:

Jennifer Wiker

Anna Bjrörklund, Lise-Lotte Ronnerfors, Gabrielle Wågström, Johanna Korssell

Wilma Gavlén, Elin Bälin, Ebba Gavlén, Wilma Ullström

Clara Engstrand, Lina Bälin

Ersättare:

Hanna Sundin, Frida Larsson, Kajsa Erihn, Helin Ünal, Jessica Westrin, Mathilda Henriksson, Elin Björklund.

 

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram