Gefle förlorade mot effektivt Trelleborg
2017-08-21
170821 Gefles spelare deppar efter fotbollsmatchen i Superettan mellan Gefle och Trelleborg den 21 augusti 2017 i GŠvle. Foto: Simon HastegŒrd / BildbyrŒn / Cop 118
Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån

Ett väldigt taggat Gefle styrde spelet i stora delar mot gästerna Trelleborg, men till slut var det effektiviteten som avgjorde när Alexander Blomqvist kunde nicka hem tre poäng åt Åtvidaberg i matchens slutskede.

Inför matchen betonade Poya Asbaghi att laget fått en hel träningsvecka efter en intensiv period med många matcher. Gefle såg också pigga ut och satte full fart redan från början. Gefle presterade väldigt bra anfallsfotboll inledningsvis. I 21:a minuten kommer också matchens första riktigt farliga målchans när Deniz Hümmet prövade skott från nära håll, men bollen räddades av en fin parad av duktige Marko Johansson i Trelleborgsmålet.

Trelleborg var dock inte ofarliga utan skapade farliga lägen när de väl kom till anfall. Islamovic frispelades i 31:a minuten, men Portin kunde täcka undan skottet efter ett mindre bra avslut. Sett till halvleken så var det klar fördel för Gefle som vann skotten med 6-1, men första halvlek slutade mållöst.

Trelleborg jobbade sig in i matchen mer under andra halvlek och såg ut att få ny energi under halvtidsvilan. Gefle låg dock närmast ett ledningsmål och det var något av en kalldusch när Åtvidaberg gjorde 0-1. Detta efter att Pode frispelat Islamovic som enkelt kunde rulla in bollen. Poya Asbaghi medgav att målet var oväntat.

”Känslan är att vi ska göra 1-0 och det är också det vi pratat om i halvtid, att ha tålamod och gå lite mer på genombrott när matchen går in i sista tredjedelen. Sen gör Trelleborg 1-0 och vi tappar lite balans för första gången i matchen.”

Det dröjer dock inte länge förrän repliken kommer. Efter ett riktigt fint anfall når bollen Piotr Johansson som spelar bollen vidare till Bajram Ajeti som kan rulla in sitt andra mål i GIF-tröjan. Poya Asbaghi var väldigt nöjd med anfallet som ledde fram till kvitteringen.

”Vårt 1-1 mål är helt fantastiskt! Det är helt enligt skolboken. Det är så som vi vill uppfattas, det är så vi vill spela fotboll och det är så vi vill göra våra mål. Det är ett klassmål rakt igenom!”

Trelleborg skulle dock få sista ordet i matchen. Trelleborg skapade ständigt oro för Gefleförsvaret i sina anfall och efter ett fint inlägg fram till Alexander Blomqvist som stenhårt nickade bollen i mål var Trelleborg nära segern. Gefle försökte återigen reparera baklängesmålet, och närmast var Christian Ljungberg som sköt ett stenhårt skott som Marko Johansson kunde avstyra med en suverän räddning.

Poya Asbaghi var besviken efter resultatet men valde ändå att hylla Trelleborgs effektivitet och såg även positivt på avslutningen av Superettan.

” Ett sjukt effektivt Trelleborg, ett mindre effektivt Gefle, men jag väljer ändå att lyfta fram vår prestation. Det är många spelare som gör en fantastisk insats. Det är tillräckligt långt kvar av serien för att veta att om vi spelar såhär så kommer vi att fortsätta ta poäng.”

Härnäst väntar bortamöte mot Enskede IK i Svenska Cupen. Den matchen spelas på torsdagskvällen klockan 18:30. Nästa match i superettan är på måndag nästa vecka då Gefle möter Åtvidaberg på bortaplan.

Matchfakta:

Gefle IF  - Trelleborgs FF 1-2 (0-0)

0-1 Dino Islamovic 58´

1-1 Bajram Ajeti 63´

1-2 Alexander Blomqvist 81´

Startelva:

August Strömberg

Martin Rauschenberg, Anton Lans, Jens Portin (Adam Bergmark Wiberg 77´)

Piotr Johansson, Jonas Lantto, Diego Montiel, Anton Kralj

Deniz Hümmet, Juan Diego Gutiérrez (Christian Ljungberg 86´), Bajram Ajeti

Ersättare:

Viktor Frodig, Jesper Björkman, Jesper Florén, René Makondele, Christian Ljungberg, Igor Zhurakhovskyi och Adam Bergmark Wiberg.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram