Nattfotboll

ETT BÄTTRE GÄVLE

Nattfotboll

Varje lördagkväll pågår Nattfotboll på Sörby IP. Vad innebär detta egentligen och får man vara med? Låt oss berätta mer!

Kontrasterna är stora när man står utanför Sörby IP i det kalla höstrusket och sedan stiger in och känner värmen. Det är inte bara temperaturen som värmer - utan också glädje-ropen och den uppenbara gemenskapen. Här pågår fotbollsmatcher på högsta allvar men med glimten i ögat.

Nattfotboll är organiserad spontanfotboll där unga mellan 13-21 år ges en möjlighet att enas i sin glädje och kärlek till sporten. Det är inte seriespel och det är inte lek; det är en hälsosam blandning av allt det goda. Nattfotboll ingår i Gefle IF FF’s sociala hållbarhetsprogram “Ett bättre Gävle” och är till för alla - både killar och tjejer. Här spelar man fotboll förutsättningslöst utan att behöva vare sig förkunskaper eller någon speciell talang. Man får vara med precis som man är.

Mohamed Noor är på plats varje lördag mellan 20:00-23:00 och leder Nattfotbollen. Han delar smidigt upp alla deltagare i lag och plötsligt ljuder visselpipan högt och matcherna är i full gång. Denna kväll har över 50 ungdomar tagit sig till hallen och det blir bara fler och fler som vill vara med.

– Jag har precis lagt in önskemål om fler mål så att vi kan köra flera matcher samtidigt, säger han glatt.

Mohamed har varit ledare för initiativet sedan start och tycker fortfarande att det är roligt och givande trots att han också är tränare på annat håll. Med sig har han också två andra ledare, Mohamud Noor och Musab Idris. Tillsammans ger de ungdomar en mötesplats på Sörby IP oavsett om man tillhör något lag eller inte.

Nattfotbollen bidrar inte bara till fotbollsglädje utan agerar också på ett förebyggande hållbarhetsplan. Man motverkar tristess och stök ute på stan under sena lördagar där man ger ungdomar en chans till något annat, något hälsosamt, istället för att exempelvis bli en del av skadligt grupptryck. Man arbetar förebyggande med saker som kan bidra till ett mer hållbart samhälle för alla.

Det är tack vare engagerade ledare, som Mohamed, Mohamud och Musab samt stödet från Ett bättre Gävles partners som Nattfotbollen kan arrangeras. Initiativet fortlöper på Sörby IP men det finns också planer på att utöka:

– Vi vill såklart köra Nattfotboll i fler stadsdelar! För att göra detta behöver vi samarbeta med flera aktörer och få in mer finansiering. Nästa steg är att få igång Nattfotboll för ungdomar i Sätra, säger Agneta Edin, verksamhetsansvarig för Ett bättre Gävle.

Nattfotbollen pågår varje lördag mellan 20:00-23:00 på Sörby IP och alla mellan 13-21 år är varmt välkomna!

Vill du som privatperson veta mer eller har frågor om Nattfotbollen? Är ni som företag intresserade av att stötta Nattfotbollen? Då är ni varmt välkomna att kontakta:

Agneta Edin

Verksamhetsansvarig för Ett bättre Gävle

agneta.edin@geflefotboll.com

070-513 41 30

ETT HÅLLBART

GEFLE IF

Ta del av vår hållbarhetsrapport 

BLI MEDLEM

I GEFLE IF

Bli en del av Gefle IF och #ETTBÄTTREGÄVLE

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram