Mikael Bengtsson inför avslutningen av säsongen: "Beslutna att klara det tillsammans"
2024-10-16

Superettan har haft säsongens sista uppehåll och de fyra kommande veckorna ska serien avgöras.

– Det handlar bara om att vinna nu, säger Mikael Bengtsson inför första matchen i slutspurten.

Laget tog lite längre ledighet under föregående helg men återsamlades i början av veckan och är halvvägs in i träningsveckan nu.

Positivt är att nästan samtliga spelare fanns med i veckans andra träningspass. Jacob Hjelte har fullföljt hela hjärntrappan efter sin hjärnskakning. Niclas Håkansson har varit tillbaka i full träning sista veckorna och Henrik Bellman har fått ordning på ljumskarna.

Mest glädjande är kanske dock att Nils Eriksson efter en lång och utmanande rehabilitering varit med i full träning i veckan.

– Det är väldigt roligt. Dels för spelarna individuellt som verkligen har arbetat hårt med rehabiliteringen. Dels för laget som blir starkare med betydligt fler spelare tillgängliga i framför allt träning, säger Mikael Bengtsson som är nöjd med lagets återuppstart:

– Uppehållet var skönt i aspekten att få möjligheten till återhämtning inför slutskedet. Men samtliga har känts påslagna direkt nu.

Han berättar att segern mot Brage i sista matchen före uppehållet bidrar till att känslan in i säsongsavslutningen är bra i laget.

– Perioden som stundar är speciell av den anledningen att bara resultaten räknas nu. När säsongen startar är många intresserade av det spelmässiga i matcherna och resultat kan nästan vara lite sekundärt. Nu handlar allt om resultat. Det handlar bara om att vinna.

Vad blir viktigast i slutet av säsongen?

– Vi behöver klara av att göra det enkla bra. Det blir viktigt att vara cyniska och kanske allra främst vara med i matcherna fysiskt.

Det kvarstår totalt fyra matcher av serien och utgångsläget är upplagt för en nervös slutspurt. Flertalet lag är inblandade i streckstriderna i botten av tabellen och avstånden mellan klubbarna är inte stora. Dessutom möter flera av lagen varandra.

Oddevold, Trelleborg, Utsikten och Sundsvall är det motstånd som väntar i säsongsavslutningen för himmelsblått.

Två klubbar som är inblandade i samma del av tabellen. Två klubbar som troligtvis inte har så mycket att spela för i mittenskiktet.

– Det finns inga matcher som är lättare än andra nu. Psykologiskt är dock matcherna mot andra lag i samma läge en stor utmaning.

– Alla är medvetna om utgångsläget. Vi har verkligen sagt att samtliga är med nu. Vi har skapat en bra miljö som alla trivs i och omkring. Oavsett vad kommer alla vara delaktiga. Vi har kommit helt överens om detta och är beslutna att klara det tillsammans.

Slutspurten startar i helgen med mötet mot Oddevold som ligger strax ovanför i tabellen. En riktig nyckelmatch, som alla andra.

– En match med stor betydelse för samtliga inblandade. Vi behöver kliva in med känslan att klara av att offra allt i matchen för seger. Det kommer att handla om det mentala till största del. Jag tycker det känns som laget är fokuserat och redo för utmaningen.

Vi har klarat tuffa situationer tidigare. Vi ska göra det även nu. Vi ska göra det tillsammans. Vi behöver stödet – köp biljett HÄR!

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram