Winroth lämnar för college
2018-06-07

Gefles mittfältare Lee Winroth som anslöt till truppen från allsvenska Kvarnsvedens IK inför säsongen hittar vi i höst på The Citadel College of South Carolina. Flytten över atlanten innebär spel i Gefletröjan bara fram till sommaruppehållet.

  • Eftersom det blev så plötsligt känns det nästan lite overkligt men jätteroligt och spännande, säger Lee.

Det var ett par månader sedan som tränaren för The Citadels collegelag hörde av sig till Lee efter att ha fått rekommendationer om den tekniskt skickliga mittfältaren. Med ett erbjudande om fullt scholarship motsvarande en kvarts miljon dollar kunde inte en förvånad Lee tacka nej.

  • Det känns stort att få detta erbjudande och för bra för att inte tacka ja. Samtidigt känns det lite läskigt att flytta till ett helt nytt land men med utmaningar utvecklas man, både mentalt och fotbollsmässigt, avslutar Lee.
  • Självklart tycker vi att det är roligt för Lee att hon har fått det här erbjudandet. Samtidigt är det tråkigt att tappa henne, både för den person hon är men också som fotbollsspelare, säger tränare Tomas Axlund.

Winroth är inte den första Geflespelare som lämnat för college eller spel i högre divisioner. Samma tid förra året kunde vi berätta om vindsnabba Glory Amalaha som då hade fyra års collegestudier i Joplin, Missouri framför sig. Idag har Glory precis avklarat sitt första år på Missouri Southern State University och berättar att hon är mer än redo för säsongen som startar i augusti.

Anna Björklund är en annan före detta Geflespelare som inför denna säsong valde att tacka ja till sitt erbjudande från elitettan-laget Sundsvalls DFF. Mittbacken har med SDFF startat lagets alla seriematcher bortsett från en.

  • Jag är verkligen glad att jag fått så mycket speltid. Kan ju inte förneka att jag saknar Gefle men jag är glad att jag vågade flytta, säger Anna Björklund.

Gefles tränare Tomas Axlund har stor tillförlit till lagets upplägg av träning men också till den miljö och det uthållighetstänk som kännetecknar Gefledamerna.

  • Så länge vi producerar spelare som får erbjudanden från högre divisioner eller spel utomlands kommer yngre spelare att vilja komma till oss. Dels för den träningsmiljö vi har men också för den språngbräda vi kan vara. Det är vi mycket glada åt.
  • Men som med Lee i detta fall är det framförallt hennes tidigare klubbar IK Huge och Kvarnsvedens IK som gjort det stora jobbet, avslutar Axlund.

Vill du hinna se Winroth innan flytten till USA har du chans redan på söndag när Gefle tar emot Selånger FK hemma på Gavlevallen kl. 13:00, hoppas vi ses!

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram