Wallinder om att komma “hem” – och egna ramsan: “Aldrig haft en förr”
2023-07-15

På söndag väntar GAIS på bortaplan för herrarna.
Det blir lite som att komma “hem” för Robin Wallinder.
– Jag hade en fondvägg på Gamla Ullevi i mitt rum när jag växte upp, säger han.

Det är torsdag eftermiddag och några minuter kvar innan träningen ska dra igång för Robin Wallinder. Målvakten som bytte västkusten mot östkusten i vintras när han skrev på ett kontrakt med Gefle IF.

Men det är inget tvivel om vilken kust han föredrar…

– Västkusten är Sveriges framsida. Stockholm är baksidan alla dagar i veckan, säger han och ler brett.

– Nej men det ska bli jäkligt roligt. Det är alltid kul att vara i Göteborg där man har familjen och vännerna. Det är hemma för mig, även om jag kommit in jäkligt bra här också, säger han.

24-åringen är född och uppvuxen i Kungsbacka några mil söder om Göteborg och har Onsala BK som moderklubb. Men som 14-åring började det bli mer seriöst med fotbollen och då blev det en flytt till GAIS. – Det var där jag kom in i göteborgsfotbollen, som vi brukar kalla det. När det ska satsas på riktigt och komma till eliten. Och det var även där jag för första gången träffade “Tobbe”, säger han.

“Tobbe” är då Tobias Johansson, målvaktskollegan i Gefle IF numera.

– Han tillhörde U19 i GAIS då, han kan ha haft ett A-lagskontrakt också. Det är lite roligt att våra vägar korsades lite längre fram i karriären. Även om vi aldrig tränade ihop då, hade jag koll på honom när jag kom hit.

Tankar om att möta GAIS då?

– Det är alltid speciellt att möta dem. Ett speciellt lag, de har fans som är väldigt utåtagerande och det brukar vara ett lag som kämpar mycket. Även om jag tror det blivit lite mer lirare nu denna säsong. Och så finns det några jag känner i klubben sen tidigare, så kul ska det bli, säger han.

Som Robin själv är inne på, GAIS har en speciell supporterkultur och nu på söndag bjuder klubben Gothia Cup-deltagarna på inträdet till mötet med Gefle. Matchen spelas på Gamla Ullevi som tar in över 18 000 åskådare. Således kan det bli en hel del folk.

Gamla Ullevi, din tidigare hemmaplan. Hur kommer det kännas att kliva in där igen?

– Gamla Ullevi är alltid Gamla Ullevi. När jag var yngre hade jag en fondvägg med Gamla Ullevi i mitt rum. En mörk, skuggig cool bild. Det kändes mäktigt. Och jag kommer ihåg när jag spelade min första match där. Då tänkte jag: Okej, då var man här då, säger han. Inte utan en viss stolthet i rösten.

– Alltid kul att spela där. Ju fler folk, desto bättre. Arenan kanske är lite stor med superettanmått. Men GAIS har alltid en trogen skara som är där och kommer det Gothia Cup-besökare blir det också roligt. Sen, GAIS är GAIS. Det kommer höras att vi är på besök på deras hemmaplan.

Men att komma dit och vara några underdogs, det kommer inte på fråga.

– Det gäller att visa att vi inte är där för att ställa ut skorna. De ska få kriga för tre pinnar, säger han bestämt.

Och på tal om supportrar som hörs, efter segermatchen mot AFC Eskilstuna dök det upp en ramsa till Geflemålvakten på sociala medier. Något huvudpersonen själv så klart uppmärksammades på.

– Jag blev taggad på Instagram när Carrickläktaren lade ut den. Första reaktionen var skratt och att det var väldigt roligt. Sen blev jag förvånad och det kändes i hjärtat och se det. Jag visade det för tjejen och föräldrarna som tyckte det var svinkul.

– Det är den första egna ramsan jag fått. Det känns väldigt stort för mig och något jag kommer minnas hela livet, säger Robin Wallinder.

.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram