" Vi får lära oss av varför det blev som det blev"
Foto: Andreas L Eriksson, Bildbyrån

På måndag 15:00 möter Gefle IF Helsingborg på bortaplan. Helsingborg som efter kval följde med Gefle ner i Superettan har inlett säsongen med en vinst och ett kryss.

Tränare Thomas Andersson, Samuel Gussman opererades i onsdags efter att ha fått en vadbensfraktur med påverkan på ledbandet. Hur kände du för det?
- Det är jättetråkigt såklart. Men det gick iallafall snabbt för honom att få komma till operation och läkningen är igång. Men såklart motigt för Samuel som precis kommit tillbaka från en skada och så drabbas av en värre.

Hur har veckan varit sen i fredags och förlusten mot Värnamo i hemmapremiären?
- Den har varit bra med koncentrerade träningar. Vi har haft bra snack och utvärdering av matchen.

- Det gäller att hantera motgångar och den här matchen var såklart en tuff motgång med fyra mål bakåt på kort tid. Sånt smäller hårt. Men vi kan gå stärkta av det och lära oss om varför det blev som det blev.

Varför blev det som det blev då?
- Det ligger en hel del psykologi bakom. Vi kommer ut med ett lag där sex spelare gör sin första seriematch med Gefle på Gavlevallen, ett lag som är ungt och inspirerat. Vi får ett halvt friläge i inledningen men hamnar sen i underläge på deras första målchans.  Då sätts vi på prov.

- Därifrån är vi alldeles för utspridda, både i sidled och i djupled, och jobbar inte som vi behöver. Sen sa vi i paus att andra halvlek iallafall skulle bli början på något bättre. Och det tycker jag att spelarna klarar av, även om vi inte är nöjda med den totala prestationen. Det är konst att klara av gå vidare och träning är bästa medlet.

Matchen mot Helsingborg på måndag, hur ser du fram emot den?
- Helsinborg har har inlett bra med stark seger i premiären i skånederbyt och sen ett kryss borta även om de där ledde med 3-0 som de tappade. Det blir en match på gräs, det var längesedan, mot ett lag som har ett starkt hemmastöd.

 Hur är läget i truppen?
-
Vi har fått tillbaka många och just nu är det faktiskt bara Samuel Gussman som inte är tillgänglig för spel.

Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram