"Vi är där vi är och vi kämpar på!"
2017-05-14
170417 Gefles Deniz HŸmmet irriterad pŒ domare Antti Kanerva under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Gefle den 17 april 2017 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91763

Gefle IF står inför en tuff matchperiod med fyra matcher på 14 dagar. Först ut i den perioden är matchen mot Norrby borta på måndag 19:00. Norrby är nykomlingar i Superettan och har hittills i år samlat ihop två poäng. Gefle IF kommer från en förlust med 2-4 hemma mot Falkenberg där Christian Ljungberg dessutom fick sin tredje varning och är avstängd mor Norrby.

Thomas Andersson, hur har ni gått vidare från matchen Falkenberg?
Det är klart att man måste gå vidare och då blir det nästa match som är viktigast. Men det fanns både bra och sämre saker att ta med sig från matchen mot Falkenberg.

Vilka bra saker tar ni mer er?
Att jag tycker att vi lyckades flytta fram vårt spel, vi spelade till stor del det anfallsspel som vi ville med ett passningsspel som tog oss framåt. Vi skapade målchanser och gjorde mål.

Vilka saker var du inte nöjd med?
Att vi släpper in så många mål såklart. Släpper man in fyra mål är det svårt att vinna fotbollsmatcher. Sen finns det ett slags mönster i att vi släpper till mål på tre distansskott de senaste två matcherna och vi tittar på hur vi hanterar den biten.

En tight vecka väntar, Norrby borta på måndag och sen Öster hemma på Gavlevallen på torsdag.
Ja, vi åker mot Borås på söndag och kommer hem på tisdag. Men det är inte synd om oss. Vi får vila på bussen och får maten serverad. Vi står inför fyra matcher på 14 dagar och det gäller att hitta sätt att hantera det. Vi har haft en bra träningsvecka och fått ladda om, både mentalt och taktiskt. Det är en bra koncentration i truppen, de hjälps åt och plockar fram det bästa hos varandra.

Hur ser du på matchen mot Norrby?
De är nykomligar som inte vunnit än så det blir en intressant match. Vi är där vi är, vi kämpar på och kommer att behöva vara så bra som vi kan vara.

Truppen mot Norrby:
August Strömberg, Victor Frodig, Albin Lohikangas, Anton Lans, Jesper Björkman, Jesper Florén, Piotr Johansson, Johan Oremo, Deniz Hümmet, Adam Bergmark Wiberg, Jens Portin, Jacob Hjelte, Kevin Persson, Jonas Lantto, Tshutshu Tshakasua, Adrian Bjelkendahl Haraanen, René Makondele, Martin Rauschenberg.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram