Inför Vasalund - Gefle: Intervju med Marcus Bengtsson

Imorgon går Gefle in i tredje omgången av Division 1 Norra då man ställs mot Vasalund på bortaplan, Skytteholms IP kl 17.00. Markus Löf ställde ett par frågor till huvudtränare Marcus Bengtsson inför matchen.

Tjena Marcus! Vad har du att säga om matchen mot Rynninge? Vad har du för analyser?

  • Vi får en väldigt bra start med ett väldigt fint och tidigt ledningsmål. 2-0 målet kommer tätt därefter, vi känner att spelet biter bra och vi får möjlighet att bearbeta Rynninge med vårt anfallsspel. Efter 2-0 och fram till och med 3-0 målet i 34:e har vi god kontroll över händelserna. Vi har fler löpningar i högsta hastighet och med det så utsätter vi Rynninge för svårigheter under hela matchen. Två av målen är bara exempel på när vi löper i högsta hastighet, Melvins löpning innan assisten till 2-0 och Graces löpning bakom på Isacs assist. Andra halvlek så tycker jag att vi klarar av att hålla koncentrationen och är noggranna i försvarsarbetet och kan hålla Rynninge borta från heta ytor. Med lite mer skärpa så kunde vi nog ha trätt in någon boll till.

 

Ni mötte också Hille i DM match på torsdagen, Vad tyckte du om er prestation mot Hille?

  •  Jag är väldigt nöjd med att spelarna visade upp löpvilja samt en hög koncentrationsnivå matchen igenom. Glädjande att Iu Ranera fick göra debut och göra mål. Vi fick även möjlighet att testa på en taktisk förändring av backlinjen som kan vara användbar för framtiden.

 

Hur går tankarna inför Vasalund på bortaplan? Ni har väl en hyfsat bra bild av motståndet eftersom att ni mött dom tidigare under försäsongen?

  • Vasalund är ett lag som har en lång period av framgång med sig i bagaget med överlägsen serieseger och en imponerande försäsong. De har gjort fina resultat och imponerande prestationer under försäsongen. I matcherna mot Karlstad BK och Karlslund så har Vasalund varit väldigt bra och drivande. Vi kommer behöva pricka in en maxprestation och fortsätta ha god balans i laget för att kunna vinna. I mötet på försäsongen så märktes det att det är ett lag som spelat ihop och har gott självförtroende. De besitter både fart och finess i offensiven samt en stark backlinje.

 

Hemmaformen för Gefle är bra den senaste tiden med många mål framåt och få insläppta bakåt. Vad måste ni jobba med för att kunna vinna på bortaplan också?

  •  Måndagens match är den andra tävlingsmatchen vi spelar på bortaplan 2019. Vi vill förbättra våra prestationer oavsett spelplats, i takt med att vi utvecklas som lag och individuellt så ökar möjligheten för goda resultat hemma som borta.

 

Hur har träningen sett ut denna vecka och hur ser den ut under påskhelgen?

  •  Vi har fått planera om i schemat i och med torsdagens match mot Hille IF. Vi har haft två pass lördag och söndag för att förbereda det sista inför Vasalund.

 

Stämningen och lagkänslan just nu? 

  •  Vi har hela tiden haft en god känsla och stämning i laget. Självklart så får den lite ytterligare höjd med vinst mot Rynninge och Hille IF.

 

Vilka spelare missar matchen?

  •  Måns Berggren är fortfarande borta pga skada.

 

Hur går det för Amadou Kalabane?

  • Amadou kom tillbaka i fredags och är med i matchtruppen.

 

Foto: Nils Westberg Löfgren

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram