Välkommen till Herrlaget: Theodor Hansemon!
2021-02-12

Gefle IF skriver A-lagskontrakt med Theodor Hansemon

18-åriga Theodor Hansemon flyttas upp från U19 och får A-lagskontrakt.
Theodor, med Bollnäs GIF som moderklubb, kom till Gefle IF och P16 via fotbollsgymnasiet på Borgaskolan 2018 och har sedan dess gått hela vägen genom akademin upp till A-laget.

Mehmet Bakir, assisterande tränare i herrlaget och huvudtränare för P19, kan du berätta lite om Theodor?
- Theodor kom till oss under 2018 och jag har haft honom genom dels hela akademin men också fotbollsgymnasiet. ”Theo” är ambitiös och oerhört seriös och mogen för sin ålder vilket är en anledning till att han redan efter sex månader flyttades upp till U19 som 16-åring. Senaste året har han varit lagkapten i P19 och har parallellt tränat med herrlaget under en längre tid, det här blir hans tredje säsong på den nivån, och fått känna på den miljön.
Som fotbollsspelare besitter han en bra spelförståelse men har enligt mig sin främsta spetskompetens i sitt huvudspel med en bra tajming och är totalt orädd i duellspelet. Överlag är det en väldigt duktig fotbollsspelare, främst i sitt defensiva spel. Han visade prov på det för supportrarna under sitt inhopp borta mot Sirius för ett par veckor sedan, avslutar Mehmet Bakir.

Gratulerar till A-lagskontraktet Theodor, hur är känslan just nu?
- Det känns helt fantastiskt just nu. Att få ett A-lagskontrakt har varit min målbild ända sedan jag kom till Gefle IF!

Berätta lite om dig själv som person och fotbollsspelare för dom som ännu inte fått chansen att se dig spela.
- Som fotbollsspelare skulle jag vilja säga att jag är en stark huvudspelare, bra defensivt men ändå en bra passningsfot framåt. På sidan om fotbollen pluggar jag sista året på NIU (Samhälle med idrottsinriktning) på Borgarskolan.
Jag kommer ursprungligen från Bollnäs där familjen bor kvar men har bott i egen lägenhet i Gävle sedan jag flyttade hit. Största drömmen är att kunna livnära mig på fotboll och det här är definitivt ett steg i rätt riktning!
Avslutningsvis vill jag verkligen tacka Mehmet (Bakir, tränare i P19) som hjälpt mig otroligt mycket i utvecklingen och NIU som också utvecklat mig som fotbollsspelare.

Kontraktet är skrivet över två år och vi säger återigen stort grattis Theodor!

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram