Välkommen till Gefle IF, Oscar Jonsson: “Tror på det som håller på att byggas”
2023-12-22
Oscar Jonsson under en match med Karlstad

Efter tre säsonger i GIF Sundsvall väntar ett nytt GIF-äventyr för målvakten Oscar Jonsson som skrivit på för Gefle IF.

– Klubben har hittat något där allt börjar gå framåt. Jag tror på det här som håller på att byggas nu, det är därför jag vill vara en del av det, säger han. 

Han har bytt ett GIF mot ett annat och ser fram emot att skriva nya kapitel för sin nya klubb. 

– Det känns jättebra att komma till ett nytt GIF. Jag har haft ett möte med Micke Bengtsson och Tim Markström där de varit väldigt tydliga med hur Gefle spelar och hur de såg på mina egenskaper, men även hur vi ser på fotboll tillsammans och det matchade väldigt bra. Jag tror det kan bli något väldigt bra av det här, säger Oscar Jonsson. 

De här egenskaperna du pratar om, hur skulle du beskriva dessa?

– En spelande målvakt som gärna är delaktig så mycket som möjligt med fötterna. Jag bidrar gärna som en extra utespelare. Sen har jag utvecklat mitt luftspel under senare år och ser det som en stor styrka nu för tiden. Att jag kan komma ut och nypa några bollar. Att vara stor och äga mitt straffområde, säger han.

När en spelare ansluter från GIF Sundsvall görs ofta kopplingen till Micke Bengtsson per automatik. Men den 187 cm långa målvakten värvades till Medelpad något år efter att Bengtsson lämnat klubben. Dock är det i just Sundsvall han träffade sin nya tränare för första gången.

– En gång i tiden var jag på ett s.k. Norrlandsläger i Sundsvall och då var faktiskt Micke Bengtsson tränare under det lägret. Så jag fick några dagar med honom då och även om det är många år sedan, har jag bara positiva minnen, säger Oscar Jonsson. 

Sin nya målvaktstränare Tim Markström har han någorlunda bra koll på eftersom Oscar tillbringade ungdomsåren i IK Brage samtidigt som Tim tillhörde herrlaget.

– Det känns nästan som att jag känner honom redan, trots att jag inte gör det. Men jag vet mycket väl vem han är och jag har fått ett fint intryck av honom. Jag tror han kan hjälpa mig att utvecklas som målvakt.  

Totalt blev det 24 matcher i mål för “Giffarna” under 2023, ett år som innehöll några dalar men även en del toppar. En av topparna var bland annat första mötet med Gefle IF på Gavlevallen i slutet av maj. 

Efter matchen hyllades han både av den då egna tränaren Douglas Jakobsen men även av Micke Bengtsson för sin insats.

Oscar Jonsson under en match på Gavlevallen iförd Karlstadströjan.

Vad har du själv för intryck av Gefle IF under återkomståret i Superettan?

– Ett lag som krigar hårt för varandra där alla vet sin uppgift, att man vet vad man får ut av varandra. Det har synts tydligt. En imponerande säsong efter att ha spelat i division 1 under några år, säger han och fortsätter: 

– Nu har man hittat något där allt börjar gå framåt. Jag tror på det här som håller på att byggas nu, det är därför jag vill vara en del av det. 

Fakta Oscar Jonsson

Född: 24 januari 1997, Vemdalen.

Moderklubb: Svegs IK.

Position: Målvakt.

Tidigare klubbar: IK Brage, Djurgårdens IF, Karlstads BK, IF Karlstad, GIF Sundsvall.

Matcher i Allsvenskan: 14.

Matcher i Superettan: 25.

Matcher i ettan: 39. 

Meriter: Två USM-guld med Djurgården och fanns med i herrtruppen under Djurgårdens seger i svenska cupen 2018.

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram