Välkommen till Gefle IF: Linus Sahlin!
2020-12-28

Gefle IF skriver kontrakt med Linus Sahlin!

23åriga Linus Sahlin är nästa nyförvärv till herrlaget och kommer senast ifrån spel i Superettan med Umeå FC där det vart 17 matcher under senaste säsongen.
Sundsvallsfostrade Linus Sahlin är en spelande mittback som besitter ett bra huvudspel. 2019 gjorde han 5 mål på 28 matcher för Team Thorengruppen i Ettan Norra.
Vi tog en pratstund på kansliet tillsammans med Linus och tränare Mikael Bengtsson under mellandagarna för att lära känna vårt nyförvärv lite bättre.

Välkommen Linus, hur känns det att ha allting klart?
-Tack så jättemycket, det känns superbra just nu. Jag tycker det känns som att det är något spännande på gång här och det ska bli kul att få vara en del av det.

Berätta lite om dig själv, var kommer du ifrån och hur har din fotbollskarriär sett ut?
-Jag är ifrån Sundsvall där jag spelade mina första år i Kubikenborgs IF, en liten förening. Efter det tog jag klivet över till GIF Sundsvall där jag spelade genom hela akademin, U16, U17 och U19 innan jag tog klivet in i A-laget. Sen gick jag till Thorengruppen där jag spelade i två säsonger och nu senast ett år med Umeå FC i Superettan.

Vad är dina styrkor som fotbollsspelare?
-Jag ger alltid 100% och är en klok spelande mittback som vet mina begränsningar.

Du kommer senast från Superettan, hur såg processen ut innan du skrev på för Gefle IF och vad är det som lockar dig hit?
- Jag hade egentligen två år skrivet med Umeå FC men när vi åkte ur Superettan hade jag möjligheten att säga upp avtalet vilket jag valde att göra.
Micke hörde av sig tidigt och så har vi jobbat därifrån och hållit kontakten.
Nu kände jag att det var rätt läge, vi hade kontakt redan i fjol innan jag skrev på för Umeå FC. Jag har polare som spelar här och alla har bara gott att säga om föreningen, staden och alla som jobbar i föreningen. Jag har ju mött Gefle IF ett par gånger och vet att det är en fin arena med bra förutsättningar.
Sen är det klart att jag har ju haft Micke som tränare tidigare också även om det var ett tag sedan nu och vet vilken typ av fotboll han vill spela och vem han är som ledare, så det vart mycket som stämde känner jag.

Fanns det andra alternativ än Gefle IF?
- Ja, det fanns andra alternativ i bland annat Superettan som aldrig riktigt hann bli konkreta. Med pandemin som är och att det klickade så pass bra med Gefle IF så var det ingen mening med att dra ut på det.

Under säsongen 2019 gjorde du 5 mål på 28 matcher med Team TG i Ettan Norra från en mittbacksposition, en indikation på att du är en bra huvudspelare eller gillar att kliva upp som forward i slutminuterna?
- Haha, bara fasta situationer faktiskt. Det var på hörnor sen hade vi en kille som var bra på långa inkast. Jag gjorde faktiskt mål i fem raka matcher men sviten tog slut mot Gefle IF.

Avslutningsvis, hur ser du på kommande säsong?
- Det ska bli jättespännande. Gefle IF har ju fått behålla bra spelare som jag ändå har koll på och har mött och spelat mot ett par gånger. Sen har jag vetat lite grann vad som är på väg in också. Så det ser ut att bli ett jättespännande år med många bra spelare och vad jag har hört är det en bra grupp så det ska bli skitkul att dra i gång.

Mikael Bengtsson, grattis till en bra värvning, vart det svårt att få detta i hamn?
- Nej det tycker jag nog inte. Det gick ganska snabbt med Linus. Från att han bröt med Umeå för någon vecka sedan och utifrån det så startade vi en kontakt sen gick det jättefort.
Det har inte vart några större konstigheter eller något. För min del kände jag att kan vi få hit honom till Gävle blir jag väldigt nöjd med det och jag utgår från att han känner samma sak eftersom allt gått så fort.

Du var märkbart nöjd med den här värvningen, vilka egenskaper ser du i Linus?
- Han har en god speluppfattning och en bra passningsfot. I tillägg till det tycker jag det är en duktig defensiv mittback som är stark i både huvudspel och i kampspelet vilket harmonierar bra med vad vi vill få in i truppen.

I försvaret har Emin Gadzo, Kevin Persson, Albin Lohikangas, Cristoffer Ericson, Nils Eriksson och nu Linus Sahlin alla kontrakt över 2021. Innebär detta att försvarsbesättningen för kommande säsong är klar?
- Det behöver det nödvändigtvis inte vara, truppen är inte klar än. Vi kommer ta in någon spelare till, sen får vi se vad det blir.

Linus gjorde fem mål som mittback i Ettan i fjol. Med hans egenskaper i huvudspelet och Cristoffer Ericson 196 centimeter, skulle du säga att vi förstärkt våra aktier i offensiva fasta situationer som historiskt kanske inte har varit en utav Gefle IFs främsta styrkor?
- Ja både offensivt och defensivt skulle jag säga. Vi kommer absolut bli starkare på våra fasta situationer.

Stort tack för att du tog dig tid och varmt välkommen till Gefle IF!

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram