Välkommen till Gefle IF, Jesper Adolfsson!
2024-03-20

Gefle IF kan i dag meddela att Jesper Adolfsson är klar för klubben. 25-åringen anlände under onsdagseftermiddagen och ansluter nu till truppen omedelbart.

– Jag vill vara med och bidra till att höja kraven och få bra resultat, säger han.

Mittbackssituationen har varit ansträngd i herrlaget efter att Niclas Håkansson och Nils Eriksson råkat ut för allvarligare skador under försäsongen. Arbetet med att hitta ersättare har av den anledningen haft stor vikt sista tiden och i dag blev det klart med lösningen.

Den stavas nämligen Jesper Adolfsson – som anlände till Gävle med tåget under onsdagseftermiddagen och senaste två säsongerna tillhört allsvenska Mjällby AIF.

– Min känsla är riktigt bra, säger han och fortsätter:

– Det gick extremt fort alltihop. Jag fick kontakt med Micke (Bengtsson) alldeles nyss, men allt kändes helt rätt direkt och det känns bara skönt att allt gått snabbt och smidigt.

Vi sätter oss i fikarummet och med en kaffekopp i handen kan 25-åringen till slut ta det lite lugnt efter en lång resdag. Det finns ingen tidigare koppling till staden eller klubben, men hans intryck är bra efter första timmen i nya trakterna – inte minst av Gavlevallen.

– Jag tycker att allt känts väldigt bra hittills. Det verkar vara familjärt och alla har varit väldigt trevliga. Arenan är väldigt fin, det finns verkligen alla förutsättningar här uppe.

Varför blev det Gefle IF? 

– Jag fick en väldigt bra känsla omedelbart. De var tydliga med vilken typ av fotboll man vill spela och det stämde bra överens med mina ambitioner. Truppen är relativt ung, vilket brukar leda till fart. Sammanhållningen i laget ska vara riktigt bra, vilket betyder mycket.

Han är uppväxt lite utanför Växjö, men flyttade till Stockholm som tonåring och fostrades i AIK:s olika ungdomslag fram till 2019 när flytten i stället gick till Motala för spel i Ettan.

Under sommaruppehållet tre år senare blev Adolfsson såld till Mjällby AIF efter en mycket bra vårsäsong i Superettan med ett annars svagt Västerås som tillhörde botten av tabellen.

Två allsvenska framträdanden blev det under hösten 2022 och förväntningarna var höga inför fjolåret, när en korsbandsskada i stället kom under en träning och förstörde alltihop.

– En tuff skada, men operationen gick bra och rehabiliteringen gick förhållandevis snabbt. Jag var tillbaka i full träning efter ett drygt halvår och spelade lite matcher i slutet av 2023.

Trots skadan, vad betydde det att tillhöra en allsvensk klubb i nästan två år?

– Givetvis är det en väldigt bra erfarenhet. Jag fick med många lärdomar och hoppas ta med mycket av det nu. Jag vill vara med och bidra till att höja kraven och få bra resultat.

Han beskrivs som en back med styrkorna i spelet med fötterna och uppspel från backplats.

Superettan som serie är inget nytt efter tiden i VSK och under försäsongen har Adolfsson även tränat med seriekollegan Öster som av många är tippade som vinnare av årets serie.

– Alla kan slå alla i Superettan, det är likadant varje år. En rolig serie med många överraskningar varje säsong. Jag hörde att experterna tror att säsongen blir tuff för oss, men är helt övertygad om att många kommer att se något helt annat när serien är igång.

– Jag har en väldigt bra känsla och är väldigt sugen att köra igång och göra allt för laget.

Mikael Bengtsson är nöjd med tillskottet och beskriver sitt nyförvärv så här:

– Vi har sökt en spelare till backlinjen och känslan är väldigt bra nu. Jesper stod för två riktigt bra säsonger i Superettan före skadan och är tillbaka fullt nu. Han behärskar alla tre platser i trebackslinjen och besitter en fin uppspelsfot. Ett väldigt bra tillskott att få hit.

Jesper Adolfsson är tillgänglig redan i helgen och kontraktet är skrivet till och med 2025.

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram