Välkommen till Gefle IF, Alexander Jonsson
2023-09-01

Gefle IF lånar Alexander Jonsson från Hudiksvalls FF under resten av säsongen. 

– Alexander är en lovande spelare som vi nu får möjlighet att testa i vår miljö, säger sportchefen Andreas Dahlén. 

Alexander Jonsson är ursprungligen från Bollnäs, innan flyttlasset gick till Sundsvall och Giffarnas akademi. Där fick han möjligheten att vara med och träna med A-truppen och fick även göra ett inhopp i Svenska Cupen och starta en träningsmatch mot AFC Eskilstuna, innan han lämnade för Hudiksvalls FF. 

I år har han startat alla 17 matcher för HuFF i div 2 Norra Svealand. Nu ansluter 20-åringen till Gefle IF på ett lån för resten av säsongen. 

– Det ska bli väldigt kul, en roligt utmaning att komma till hit och testa på en bra nivå, säger Jonsson och fortsätter: 

– Jag vill gärna vara med i uppspelen och använda min vänsterfot. Sen har jag utvecklat försvarsspelet nu på slutet och är bra åt båda hållen, säger han. 

Sportchefen Andreas Dahlén har hållit koll på Jonsson under en tid och är nöjd över att ha knutit till sig 20-åringen, som kan spela både wingback och mittback.

– Alexander är en lovande spelare som vi nu får möjlighet att testa i vår miljö, säger han.

Alexander är son till Magnus Jonsson, tidigare assisterande tränare i Gefle IF.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram