Uddamålsförlust på Gamla Ullevi
170523 GAIS Dardan Rexhepi skjuter ett skott i kamp med Gefles Martin Rauschenberg Brorsen under fotbollsmatchen i Superettan mellan GAIS och Gefle den 23 maj 2017 i Gšteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRN / Cop 89

På ett soligt Gamla Ullevi förlorade idag Gefle mot GAIS med uddamålet. I en jämn tillställning som bara bjöd på ett mål blev GAIS kapten Steven Old matchvinnare.

Två lag som kom från en tung match förra omgången började matchen avvaktande. Hemmalaget hade något mer bollinnehav men hade inga chanser av dignitet. Även Gefle hade problem i det offensiva spelet och fick inte fast bollen några längre stunder på GAIS planhalva. Det dröjde till de sista 20 minuterna av halvleken innan det hände något i chansväg. Framförallt var det Gefle som med bättre spel kring offensivt straffområde skapade en del möjligheter. Men den farligaste chansen fick Dardan Rexhepi i GAIS när han slet sig till ett skottläge bara några meter ifrån mål, men avslutet gick utanför.

Tidigt i andra halvleken kom GAIS till ett ytterligare superläge, denna gång på nick och Frodig i Geflemålet tvingades till en kvalificerad räddning. Hemmalaget tog också över matchen något efter paus. Tyvärr ledde övertaget också till en del tryck kring Gefles straffområde. Med kvarten kvar fick man också utdelning på en hörna när Steven Old nickade in ledningsmålet.

Gefle gjorde en del taktiska förändringar och lyfte upp spelet under slutet av matchen. Trots en del situationer i straffområdet så var man aldrig nära kvittering, istället inkasserade man ytterligare en förlust.

En besviken Thomas Andersson sa så här efter matchen:

Vi gör en lite bättre första halvlek  än andra, i paus var vi nöjd med formen på laget definesivt och även det offensiva. I andra så gled det ur oss på grund av att  vi tappar för mycket boll vilket leder till en del kontringar mot oss. Sen hamnar vi i underläge med lite tid kvar.

 

 

 

GAIS – Gefle IF 1-0 (0-0)

1-0 Steven Old 75´

Startelvan

Victor Frodig

Jesper Björkman (Florén 82´), Anton Lans, Martin Rauschenberg, Jens Portin

Piotr Johansson, Jonas Lantto (K), Christian Ljungberg, Rene Makondele

Dennis Hummet, Jacob Hjelte (Bergmark Wiberg 72´)

Ersättare: August Strömberg, Kevin Persson, Jesper Florén, Adam Bergmark Wiberg, Melvin Mårtensson, Adrian Bjelkendal

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram