U21: Oavgjort mot Sundsvall
2016-10-04

INFÖR - GIF

Gefle spelade borta mot GIF Sundsvall på tisdagseftermiddagen. Hemmalaget ledde med 2-0 efter den första halvleken men Gefle lyckades komma ikapp och fixa ett oavgjort resultat.

Gefle inledde matchen bra och hade flera heta målchanser. Dock var det hemmalaget Sundsvall som gjorde matchens första mål. Halvleken var jämn men Sundsvall lyckades öka på sin ledning och gick till pausvila med en 2-0-ledning.

I den andra halvleken flyttade Gefle upp spelet och jobbade sig tillbaka in i matchen. GIF fick till slut utdelning när Anders Bååth avslutade centralt i straffområdet och reducerade till 2-1. Gefle spelade fortsatt bra och kvitterade med drygt tio minuter kvar av matchen genom Joshua Nadeau som nickade in en hörna. Gefle hade i matchens slutskede chans på ytterligare ett mål men matchen slutade 2-2 och med delad poäng.

– Båda lagen spelade bra. Det var ett rättvist resultat men vi hade några fler bra lägen vi kunde gjort mål på, säger Gefle IFs tränare Marcus Bengtsson.

GIF Sundsvall - Gefle IF 2-2 (2-0)

1-0 Joel Enarsson

2-0 Kristinn Steindórsson

2-1 Anders Bååth

2-2 Joshua Nadeau

Gefle IF:s startelva: Emil Hedvall – Simen Rafn, Samuel Gussman (Adam Vidjeskog), Joshua Nadeau, Albin Lohikangas – Kevin Persson, Adrian Bjelkendal Haaranen (Emil Wiklund), Anders Bååth (K), York Rafael – Emil Bellander, Klas Lindqvist (Lucas Eliasson)

Ersättare: Lucas Eliasson, Emil Wiklund, Adam Vidjeskog, Ryan Slater

Domare: Arian Chalak