U21: GIF föll på tilläggstid
2016-03-29

sirius

För andra dagen i rad tog Gefle IF emot IK Sirius på Gavlevallen. Denna gång i en seriematch i U21-Allsvenskan. 1-1 såg ut att stå sig men på tilläggstid gjorde Sherko Faiqi segermålet till 1-2 för IK Sirius.

- Jag tycker att många gör en bra insats trots resultatet, säger Gefle IF:s tränare Jonas Andersson.

Annars var det en relativt jämn första halvlek på Gavlevallen. Gefle IF ställde upp med U19-laget medan IK Sirius hade ett par A-lagsspelare. Något som även speglade matchbilden.

- De var några år äldre och mer rutinerade. De var lite hårdare i närkampsspelet och vann en hel del dueller, säger han.

Närmast ett ledningsmål var IK Sirius mittfältare, Kyria Kambusis, med en frispark i stolpen i mitten av halvleken.

- De hade väldigt mycket boll och vi fick lite för korta anfall. Jag tycker att vi ändå jobbade väldigt hårt och försökte hålla tätt, säger Andersson.

IK Sirius fortsatte att trycka på i den andra halvleken. Målvakten Viktor Frodig svarade för ett par bra räddningar. Framför allt på Niklas Maripuus frispark i inledningen. Istället för ett ledningsmål för gästerna var det Gefle IF som tog ledningen med 15 minuter från slutet. Hannes Enander kom runt på vänsterkanten och spelade in bollen i straffområdet. Ignatius Adukor hoppade över bollen och Anthony Valdés Osorio placerade in bollen.

Gefle IF:s ledning varade bara några minuter. IK Sirius replikerade snabbt genom William Freidenfelt på ett friläge. Och på tilläggstid sköt Sherko Faiqi in segermålet till 1-2 för IK Sirius.

- Surt att målet kom så sent inpå. Vi borde kunnat försvara oss till segern, men det blev jobbigt i längden att inte ha så mycket boll och långa anfall, säger han.

Trots förlusten var Andersson nöjd med lagets prestation.

- Vi gör en godkänd insats och låg på en hög koncentrationsnivå och arbetsbelastning matchen igenom. Det är en match som kommer att ge oss mycket och det var en bra genomkörare inför seriestarten till helgen, säger Jonas Andersson.


Matchfakta:

Gefle IF - IK Sirius 1-2 (0-0)

1-0 (74') Anthony Valdés Osorio
1-1 (77') William Freidenfelt
1-2 (90') Sherko Faiqi

Domare: Fredrik Hammarström.

Gefle IF:s startelva: Viktor Frodig – Elias Mulari, Ignatius Adukor, Samuel Gussman, Hannes Enander – Albin Hultin Svensk, Kevin Persson, Adrian Bjelkendal Haaranen, Amad Kawasmi (Filip Gustafsson 73') – Anthony Valdés Osorio (Klas Lindqvist 87'), Emil Wiklund (Jacob Lindqvist 64').

Ersättare: Ryan Slater, Klas Lindqvist, Jacob Lindqvist, Filip Gustafsson.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram