U-lagskollen Pojk

Säsongen 2020 är sedan 6 januari igång för våra tre akademilag på pojksidan. Vi har valt att ta tempen på akademin, via P19s ansvarige Mehmet Bakir.

Hur ser det ut under 2020 för pojkakademin?

-Vi har 3 st akademilag igång, P19, P17 och P16. Dessa lag deltar i nationella/regionala seriespel, DM, samt Ligacupen. Utöver detta har vi ett lag i div 4 Gästrikland herr tillsammans med Valbo FF, för att säkerställa att så många spelare som möjligt ur vår akademi får en matchmiljö.

Hur ser det ut på ledarsidan?

-P16 leds av Admir Suljic, P17 av Ignacio Fernandez och Reza Khajavi, och P19 av mig Mehmet Bakir, tillsammans med assisterande Fredrik Johansson. Vi har även fått en ny målvaktstränare vid namn William Amamoo, som drillar alla målvakter i akademi och herr. Utöver detta har vi akademikoordinator Jocke Carlsson som hjälper till lite här och var när ledare saknas.

Hur ser det ut med matcher / träningar?

-P19 har varit igång sedan 6 januari. Vi har spelat 7 st matcher, där motståndet varit allt från Div 1 herr till P17 GFF. Resultaten har varit blandade, men genomgående har prestation och utveckling fortlöpt på ett positivt sätt, givet att det ibland gått upp och ibland gått ner. P17 och P16 är också igång, och februari / mars spelar alla våra akademilag Ligacupen, som är svenska cupen för akademilag. Detta varvas med en del träningsmatcher, tills seriespelet startar i mitten av April för samtliga lag

Vad har ni i P19 för målsättning med säsongen?

-Vår akademiverksamhet går ut på att forma spelare till vårat herrlag. Thats it. När herrlaget i år spelade mot allsvenska Sirius så var 13 av 19 spelare i matchtruppen från vår egna akademi. När herrarna spelade mot Sandvikens IF var 11 av 18 spelare från vår egna akademi. Kan vi fortsätta jobba på ett sådant sätt som hjälper våra spelare att ta nästa steg i sin karriär, så har vi lyckats med vår uppgift.

Hur ser ni i akademin på relationen vinna matcher / utvecklas?

-Det handlar om att utbilda och utveckla. Givetvis vill vi tävla och försöka vinna alla matcher vi ställer upp i, men vi brukar säga tränaren coachar för att utveckla, medan spelarna coachar varandra för att vinna. Från P16 till P19 så sker det dock en gradvis ökning av tävling. På P16 tittar vi lite mer brett, medan vi på P19 som är steget under A-laget är mer nära seniorfotboll i beteende, krav och konkurrens.

Hur är samarbetet mellan Herr och Akademi ?

-Vi har en tränare i A-laget som själv varit akademitränare i GIF Sundsvall, och lägger stor vikt vid egna akademin. Samarbetet är oerhört bra. Kombinationen av Mikael Bengtssons fotbollssyn, och det faktum att Gefle IF är i div 1 gör att det finns stora möjligheter för våra akademispelare att slå sig fram. Herrlag och U19 arbetar efter samma principer i spelet.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram