U-lagskollen
2017-11-22

Trots att seriespelet 2017 är över för våra U-lag  så fortsätter säsongen då U19, U17 och U16 deltar i Ligacupen.  Samtliga tre lag har inlett turneringen bra och skapat fina utgångslägen inför slutspelet som spelas under februari/mars 2018.

Turnerngen arrangeras av SEF och Örebro Läns FF och dess främsta syfte är att förlänga tävlingssäsongen för elitsatsande U-lag. Turneringen inleds med gruppspel där grupperna är geografiskt indelade. Slutspelet innehåller både A- och B-slutspel där gruppettorna samt de bäst rankade tvåorna får en plats i A-slutspelet och resterande lag får spela B-slutspel.

U19
U19-laget hamnade i grupp 2 tillsammans med IK Sirius, Hudiksvalls FFF och Sandvikens IF. Den femte november inleddes turneringen med ett derby borta mot Sandviken. Det blev en klar 5-2 vinst och noterbart är att Thure Ridderström blev tvåmålsskytt.

Den artonde november fortsatte turneringen med hemmamatch mot Hudiksvalls FFF. Det blev återigen vinst då matchen slutade 3-1 efter en stabil insats. Vinsten innebar också att U19-laget placerat sig på en förstaplats i tabellen inför den avslutande gruppspelsmatchen mot Sirius . Den matchen kommer att spelas den tredje december på Lötens IP i Uppsala med avspark klockan 15:00.

U17
U17-laget hamnade i grupp 3 tillsammans med IFK Hanninge, IFK Lidingö och IK Sirius.  I den första matchen som spelades den femte november stod IK Sirius för motståndet. Gefle gick upp till en 2-0  ledning men det blev en viss nerv i matchen då Sirius reducerade i slutet av matchen. Gefle höll dock undan och vann med 2-1.

Nästa match som spelades mot IFK Hanninge så stod laget för en stabil insats och vann till slut med 3-1. Det innebär att Gefle ligger på en förstaplats med tre poäng ner till IFK Hanninge och IFK Lidingö. Den sista matchen mot Lidingö spelas den tredje december på Gavlevallen med avspark klockan 13:00.

U16
U16-laget fick resa lite längre än de två andra U-lagen då de hamnade i samma grupp som IFK Östersund, Östersunds FK och IK Sirius. Den tolfte november inleddes också turneringen med bortamatch mot IFK Östersund på Jämtkraft Arena. Gefle inledde turneringen övertygande och tog en klar 7-0 seger.

Den nittonde november var det återigen dags att möta ett Östersundslag då Östersunds FK gästade Gavlevallen. Jämtlänningarna tog också ledningen men efter en stark vändning så skrevs slutresultatet till 4-1.  En spännande gruppfinal väntar nu då även IK Sirius tagit övertygande segrar mot Östersundslagen. Den matchen spelas på Gavlevallen redan den 26:e november med avspark klockan 13:00.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram