Glada DM-segrare efter vinst mot Valbo FF i finalen. Foto: Gestriklands FF

Hur har det gått för våra ungdomslag under veckan? Här följer en sammanfattning om hur det har gått.

U21

U21 laget reste till Borlänge under måndagskvällen för returmöte med Dalkurd som laget senast slog med 2-1. Denna gång slutade matchen dock med en 4-0 förlust vilket gör att Gefle nu ligger sist i sin b-slutspelsgrupp.

Tränare Marcus Bengtsson kunde dock se en del ljusglimtar från matchen.

”Vi gör en bra första halvlek men tyvärr får de göra två mål på fasta situationer men vi lyckas också skapa några målchanser. I andra halvlek blir de numret för stort, vi hade flertalet unga spelare med oss. Dalkurd vinner också matchen rättvist. Av de yngre spelarna vill jag gärna lyfta fram Hannes Enander som gör en väldigt bra match. Det var även väldigt roligt att se Samuel Gussman spela 90 minuter efter sin skada.”

Nu återstår bara en match för Gefle U21 och den spelas mot IK Frej Täby den 23:e oktober på Gavlevallen.

U19
Vårt U19-lag fick en fin start på veckans matcher då de fick titulera sig som DM-segrare efter en 1-0 seger mot Valbo i finalen. Tränare Jonas Andersson kommenterade finalen som följande.

”Vi uppträdde till en början väldigt nervöst och fick inte alls till vårt passningsspel. De lyckas skapa en del chanser trots att det är vi som har mest boll. I andra halvlek tar vi över kraftigt. Vi styr ut deras anfall och skapar ett bra tryck mot deras mål. När målet görs i 80:e minuten så är det logiskt med det bollinnehav vi har och de målchanser vi skapar.”

Desto värre blev det för Gefle under lördagen då serieledande Brommapojkarna gästade Gavlevallen. Det blev till slut en 6-0 seger för gästerna. Jonas Andersson var inte alls nöjd med den första halvleken.

”Vi visste att när det gäller Brommapojkarna att vi måste få en bra start och sätta vårt försvarsspel.  Tyvärr blir det inte alls så utan vi ligger under med 2-0 efter bara tio minuter. Halvleken fortsätter också svagt och vi ligger under med 5-0 innan pausvilan. Andra halvlek står vi upp bra och ser till att siffrorna inte rinner iväg ytterligare även om mycket fokus ligger på att inte dra på sig onödiga varningar. Nästa match gäller det att sätta försvarsspelet på ett bättre sätt för att kunna göra en bättre match”

Nästa match spelas mot fjärdeplacerade Hammarby under lördagen. Matchen börjar klockan 13 på Gavlevallen.

U17
U17-laget har det fortsatt tungt i sin tuffa serie Allsvenskan norra. Under söndagen kom ännu en förlust, denna gång mot femteplacerade Brommapojkarna på Grimsta IP. Brommapojkarna gick upp till 6-0 ledning efter 71 minuter men efter det fick Gefle utdelning när Ian Norberg Jansson och Based Ezat gjorde varsitt mål. Resultatet skrevs till slut till 7-2 för BP.

Nästa match för U17-laget är mot sjätteplacerade FC Djursholm under söndagen. Den matchen börjar klockan 13:30 på Stockhagens IP.

U16
Under lördagen reste vårt U16-lag till Enköping. Det blev även där vinst med 0-2 vilket också innebär att laget är helt obesegrade i sin fortsättningsserie och toppar den tillsammans med Vasalund.

Såhär upplever tränare Theodor Olsson matchen.

”Det var en match som vi dominerade bollinnehavet i. Tack vare att vi tar ledningen med ett tjusigt frisparksmål av Torre Rafael så kunde vi spela lugnt och utan press. Vi skapar ett antal farliga målchanser men lyckas inte utöka ledningen innan halvtid. Andra halvlek spelar vi ännu bättre och avgör också genom Loai Khereba. Det var en relativt komfortabel seger”

Nu återstår bara en match för U16 och den kommer att bli något alldeles extra då det är just Vasalund som står för motståndet. Båda lagen har nio poäng vardera och det enda som skiljer är att Vasalund har bättre målskillnad. Matchen börjar klockan 16 på Gavlevallen.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram