Två allsvenska lag som motstånd före seriepremiären
2017-03-17
170402 Gefles RenŽ Makondele Muzola jublar tillsammans med Martin Rauschenberg Brorsen efter att ha kvitterat till 1-1under fotbollsmatchen i Superettan mellan Frej och Gefle den 2 april 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn / kod AE / Cop 106

Men två veckor kvar till seriepremiär och tre veckor kvar till hemmapremiären mot Värnamo (köp biljetter här), så åker Gefle IF imorgon till Eskilstuna för träningsmatch mot AFC Eskilstuna. Matchen går att följa via Cmore eller via Gefle IF-s twitterkonto.

Tränare Thomas Andersson, 1-1 senast hemma mot Vasalund, ni spelade 4-3-3 för första gången den här säsongen. Vad tar du med dig från den matchen?
- Gick ok med så lite förberedelser, jag tycker att spelarna hanterade det på ett bra sätt. Vi lyckades bita oss fast på offensiv planhalva mycket i andra halvlek och skapade ganska många heta chanser. Det är bra att vi har alternativa spelsystem att välja på.

Nyförvärvet Deniz Hümmet spelade 35 minuter, vad tyckte du om hans insats?
- Jag tycker det var väldigt bra 35 minuter. Han bidrog med det som vi har sett i träning också. Han är bra felvänd och en som man kan spela upp bollen på. Han har en avslappnad teknik och ger sig själv och andra tid.

Hur ser du på matchen mot Eskilstuna på lördag?
- Det kommer att krävas mycket av oss i varje situation, det är ett bra motstånd. Båda våra kvarvarande motståndare (Eskilstuna och Sirius) gick upp förra året och har förstärkt trupperna inför årets säsong.

Hur är läget i truppen?
- Jesper Björkman, Anton Lans, Johan Oremo och Piotr Johansson är inte tillgängliga för spel den här helgen. Oremo är dock bättre och tränar, men vilar en match till.

Du, idag släpper vi biljetterna till hemmapremiären mot Värnamo om tre veckor. Varför ska man komma till Gavlevallen då tycker du?
- Jag tycker man ska komma för att man hejar på Gefle IF och vill stödja laget. Och för att det är spännande att följa en ny serie från början och följa lagets utveckling. Nu kommer inte lika många lag som har med sig en stor publik själva så nu har vi i Gävle chansen att skapa vår egen ljudkuliss.

Köp din biljett här.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram