Tufft motstånd i SM-slutspelet för F17: "Vi har alla möjligheter"
På söndag väntar SM-slutspel för F17

På söndag inleds SM-slutspelet för F17 som direkt ställs mot tufft motstånd i åttondelsfinalen i form av fjolårsfinalisterna FC Djursholm. 

Men tränaren Din Jahic är inte bekymrad. 

– Klart man ska ha respekt för motståndarna, men vi har så jäkla bra lag att vi kan gå långt, säger han.

Tränaren Din Jahic är optimist inför söndagens utmaning.

Han hade inte haft en tanke på att börja träna tjejer. Men efter att ha sagt hej då till det pojklag han ansvarat för i sju år tackade Din Jahic, 23, ja till att ta över Gefle IF:s F17-lag inför denna säsong. 

– Jag tänkte, varför inte? Det var en bra grupp och jag visste att det skulle komma upp en bra kull också. Så jag hoppade på det tåget och har inte ångrat mig en sekund, säger han när vi ses på GIF:s kansli en mörk och kall oktoberkväll. 

Nu fick han en möjlighet att komma till ett nytt lag där han kunde sätta sin egen prägel. 

– Det tyckte jag lät väldigt kul. Att få vara med och forma spelarna på mitt sätt. För ger jag mig in i någonting, då gör jag det till hundra procent. Annars kan det vara, berättar Jahic. 

Därför ser han fram emot söndagens utmaning. Då väntar nämligen FC Djursholm i åttondelsfinal i SM-slutspelet på bortaplan. Ett Djursholm som är mycket meriterat och som så sent som i fjol spelade SM-final mot Hammarby. 

Det starka motståndet till trots, ser Din Jahic inga problem med det. 

– Vi har alla möjligheter att gå vidare. Klart man ska ha respekt för motståndarna, men vi har så jäkla bra lag så vi kan gå långt. Det tror jag i alla fall. Klart det krävs lite tur också, men jag tycker bara det ska bli så otroligt kul på söndag, säger han och ler brett. 

Vad är det som gör er så bra då?

– Vi har mycket talang. Sen har vi har tränat väldigt hårt, men framförallt väldigt bra och det är en väldigt bra grupp. En kombination av det.

Anna Hillman är en av F17-spelarna som funnits med i damlagets startelva.

Under säsongen har ett flertal spelare från Jahic lag fått testa på spel med damlaget. Vissa av spelarna har gjort det så pass bra att de näst intill blivit bofasta i seniorfotbollen.

– Kolla på Ebba (Holmström) och Johanna (Von Reedtz) till exempel. De gick från att spela F17 till att starta i division 1 för att de är så bra. Våra "youngsters" har tagit kliv! Otroligt kul! 

Dock har damlaget match på lördag. Därför är det ännu oklart vilka av F17-spelarna som spelar där, som kommer finnas tillgängliga till söndagens utmaning. 

På söndag väntar SM-slutspel för F17

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram