Tre nya poäng för Gefledamerna
2017-05-07

Efter seger i seriepremiären hemma mot Iggesunds IK var det dags för säsongens första bortamatch, detta mot Ljusne AIK FF. En match som slutade 7–0 till Gefle.

Matchen mot Ljusne inleddes starkast av Gefle där bortalaget tog kommandot i matchen men ett starkt Ljusneförsvar gjorde att resultatet 0–0 stod sig till den 21: a minuten innan Gefles Jessica Westrin kunde spräcka nollan. Samma Westrin kunde kvarten senare utöka Gefles ledning till 2–0. I minut 42 satte Wilma Ullström igång en snabb frispark vilket friställde Wilma Gavlén som kunde placera in 3–0 bakom Ljusnes målvakt. Innan domaren blåste av halvleken gjorde Wilma Gavlén sitt andra mål för dagen då hon med ett skott utifrån dundrade in 4–0.

I andra halvlek fortsatte Gefle sitt offensiva spel vilket gjorde att Clara Engstrand placerade in 5–0 efter ett friläge i minut 57. Ersättaren Lina Bälin, som under försäsongen varit drabbat av skador, behövde endast ett par minuter på sig innan hon kunde gör hennes första mål för matchen och 6–0 var ett faktum. Lina Bälin gjorde matchens sista när hon nickade in 7–0 på hörna i minut 88´.

• Det var skönt att få utdelning i första halvlek då jag tycker att Ljusne stod upp bra på sin hemmaplan. Vi hanterade naturgräset på ett bra sätt och lämnade Ljusne med en bra känsla inför fortsättningen, säger tränare Tomas Axlund.

Extra beröm till Jessica Westrin, Wilma Ullström och ersättaren Glory Amalaha.

Nästa match spelas borta mot starka Sandvikens IF på Jernvallen, lördag 13/5 kl.14.00.