Tränar intervju inför Karlslund hemma.
2019-10-26

Hej Marcus! 4-2 förlust borta mot BK Forward. Vad har du att säga om matchen?

Vi inleder matchen med bra fart och energi. Det leder till ett flertal heta situationer och chanser som tyvärr inte resulterar i mål. Under de första 20 minutrarna så skapar vi svåra situationer för Forwards backlinje och det känns som att vi är nära ett ledningsmål. I matchens 22:a minut så gör istället Forward 1-0.
Det ger matchen en annan prägel där vi blir lite otåliga och matchen blir lite för böljande. När vi gör 1-1 så får laget en annat lugn och vi tar oss in i paus med en bra känsla om att kunna bearbeta matchen till vår fördel. I halvtidsvilan pratar vi om att fortsätta bearbeta Forwards backlinje och även att vara noggranna med den defensiva balansen.
Direkt i andra halvlek skapar vi oss en väldigt het chans genom att Isac och Grace kombinerar sig fram men en Forwardspelare får en tå på bollen.
I 55:e minuten så ställer Forward om på oss och gör 2-1 vilket gör att vi bitvis behöver förändra balansen i laget för att kvittera.
Vi skapar återigen en hel del situationer och några farliga hörnor. I 72:a minuten så byter vi och spelar med tre forwards på plan för att skapa ytterligare tryck.
Tyvärr så leder det till att chanserna till omställning ökar och i 77:e minuten så gör Forward 3-1.
Trots det tuffa läget så skapar vi fortsatt målchanser och har en hörna som nickas undan på mållinjen och en som blockas och sen skjuts över i bra läge. Vid det tredje tillfället så gör vi 3-2 och matchen får liv igen. Vi väljer att släppa på den defensiva bemanningen för att kunna kvittera men Forward lyckas istället göra 4-2 i slutminutrarna.

Nästa match är mot Karlslund hemma på söndag klockan 15.00. Tankar inför matchen?

Vi kommer att behöva pricka in en prestation som är på absoluta toppnivå både individuellt och kollektivt.
Det kommer vara avgörande att vi klarar av att vara metodiska, koncentrerade och att vi bibehåller lugnet i matchens alla minutrar.
Karlslund är ett lag som har en uppsjö av spelare som är väldigt skickliga individuellt och har under året stått för flera imponerande prestationer samt resultat.

Vad måste ni göra för att ta 3 poäng?

Dels så behöver vi klara av den defensiva balansen och skapa situationer som leder till avslut för att undvika en matchbild som böljar fram och tillbaka.
Det kommer även krävas att vi klarar av att hålla matchplanen alldeles oavsett vad som händer i matchen.
I anfallsspelet så kommer det krävas beslutsamhet, många löpmetrar med hög hastighet och energi.
Defensivt så kommer vi behöva klara av den taktiska och fysiska utmaning som Karlslunds speluppbyggnad och genombrottskraft skapar.

Hur har veckan sett ut?

Vi har haft en ”normalvecka” där vi hunnit med analys av vår senaste prestation, overload, fotboll och matchförberedande träning.
Kort sagt så har vi fokuserat på spelet i de båda boxarna.

Känslan inför matchen?

I en series slutfas när det avgörs så är det viktigt att lagets och individens fokus fortsatt är på nästa prestation. Det gäller för oss att vara närvarande och ha nästa aktion i fokus och ge vårt yttersta för att bearbeta den till vår fördel.
Det tycker jag att laget och individen verkligen har klarat av och träningarna har varit energifyllda och koncentrerade.

Är alla spelare tillgängliga inför matchen?

Just nu så är det bara Nahom Zeru som inte är tillgänglig för truppen.

Intervju av: Markus Löf

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram