Tim Markström om vad som blir viktigt med nya rollen: “Skapa nya förebilder för de yngre”
2023-12-11

Efter att ha varit målvaktstränare på deltid under säsongen 2023 är det nu klart att Tim Markström inte bara blir kvar över 2024. Han kliver även in på marknadssidan som säljare på deltid också. 

Hur är känslan nu när allt är klart?

– En stor lättnad och stor glädje. Det kommer ge mig tid att utveckla mitt eget ledarskap som målvaktstränare framförallt. Samtidigt ska det bli spännande att kliva in på marknadssidan. Få lära känna partners och åka ut och träffa sponsorer. Vissa jobb finns alltid att söka, men den här möjligheten kommer kanske aldrig komma igen, säger Tim Markström och fortsätter: 

– Därför är jag väldigt tacksam för att Daniel Kraft och Micke Bengtsson har lyssnat på mitt tjat, haha! Skämt åsido, jag ser fram emot det och det ska bli jättekul att få komma igång. 

För många är Tim Markström en välkänd profil efter många år inom fotbollen. Både i lokala klubbar men även i större sådana som exempelvis Hammarby IF. Han har även flera års erfarenhet av sälj då han jobbat med det parallellt som han spelat fotboll. 

– Jag är född med ett ganska välkänt namn, i alla fall i den här staden. Om de inte vet vem jag är, så vet de vem min lillebror är, vet de inte vem han är så känner många till vem min pappa var. Har man ingen relation med dem så vet man vem mamma eller syrran är också, säger 37-åringen. 

Lillebror är då Jacob, hyllad NHL-målvakt, pappa Anders var en stor målvaktsprofil som gick bort 2019, mamma Lena och syster Ida har båda varit aktiva inom idrotten i och utanför Gästrikland. 

– Vi är en inbiten sportfamilj. Att då få ynnesten att få prata både fotboll och Gefle IF känns väldigt spännande. Och som sagt, jag har jobbat som säljare innan jag kunde leva på fotbollen. Därför känns det väldigt kul att få träffa folk och prata om hela klubben men även Ett bättre Gävle. Se hur vi kan bli bättre och hur företag ser på oss. Men även hur vi kan hjälpa dem. 

Hur tänker du att du vill presentera GIF?

– Bra fråga! Att kunna sälja in någon form av upplevelse, för det är vad fotboll är. Vi får titta på vad man kan göra runt matcherna, under matcherna, hur vi kan involvera spelarna mer. Sånt tror jag blir viktigt. 

– Framförallt hur vi kan nå ut till barn och ungdomar. Att vi kan skapa nya förebilder för de yngre så de prioriterar att gå på en GIF-match istället för att hänga på stan. Det är mycket som händer i dagens samhälle, då tror jag att just såna frågor blir viktiga. Att lyfta Ett bättre Gävle, visa vad vi kan göra tillsammans. 

Fotbollsmässigt då, hur ser det ut där?

– På mornarna kommer jag ha hand om de som går NIU-programmet på gymnasiet. Sen är målsättningen – i alla fall från mitt håll – att låta målvakterna från P17 och P19 att gå med mig några dagar vid tillfälle för att de ska veta på ett ungefär hur de ska träna. På så sätt vet de hur de ska agera den dagen de ska ta klivet upp för att vara med på en herrträning till exempel. 

Tim Markström har precis blivit klar med sin UEFA B-utbildning, något som gett honom mycket, menar han. 

– Ja, det har varit fantastiskt givande. Väldigt roligt att bara prata målvaktsspel med likasinnade, haha! Nej men det utvecklade min syn ännu mer på lite saker. 

Som vadå?

– Hur jag ska lägga upp försäsongsträningen så den ska bli så bra som möjligt, exempelvis. Men framförallt att jag lärt känna nya människor som jag kan ringa och bolla med. Målvaktstränare som varit med väldigt länge och på väldigt hög nivå som jag kom väldigt nära. Sånt är kul! 

Den nya kombinerade tjänsten har även gett honom lite arbetsro vad gäller planeringen inför herrträningarna.

– Att inte behöva komma en halvtimme innan det drar igång och sen behöva dra snabbt efteråt utan att kanske ens hinna vara med och scouta nästa motstånd. Nu kommer jag ha tid och sätta mig och göra det jag vill. Att jag kan sköta mitt jobb så professionellt som möjligt. 

Tim under ett av träningspassen 2023.

Höja kvaliteten helt enkelt?

– Absolut, precis så. 

Nu är första året som nykomlingar i superettan avklarat. År två har en tendens till att bli lite svårare av olika anledningar. 

Hur ser du på säsongen 2024?

– Otroligt spännande. Tycker vi gjorde en bragdsäsong i år. Kollar vi på de poäng vi förväntades ta av olika experter, skulle vi komma toksist. 

Hur känns det då att ni ändå hamnade på en nionde plats?

– GIF kommer alltid tippas i botten oavsett serietillhörighet, haha! Det känns alltid lika roligt att knäppa experterna på näsan. Vi ser fram emot att göra likadant igen. 

Så vad är det som blir viktigt för er nu framöver då?

– Att vi får behålla stora delar av stommen och krydda med mer spets. Då är jag helt övertygad om att det kommer bli bra. 

– Vi är inte en klubb som kan köpa oss till en topplacering. Utan man är här för att man gillar det vi håller på med, för att man älskar fotboll. Man vill representera Gefle IF, som är en anrik förening. Det blir nyckeln, att vi spelar för märket på bröstet och inte för lönekuvertet, säger Tim Markström. 

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram