Tidig upptäckt räddar liv
2017-05-26

På söndag är det dags fär Gefle IF - Brommapojkarna på Gavlevallen 17:00 och eftersom det också är Mors dag så erbjuder vi dig att ta med din mamma gratis på matchen.
Dessutom har ni Bröstcancerfonden som särskild gäst på söndag för att uppmärksamma och deras organisation och forskning som varje dag räddar liv.

Bröstcancer är den vanligaste cancerformen hos kvinnor i Sverige. Ungefär 9000 kvinnor får diagnosen varje år och antalet fall ökar med ungefär 1-2 procent årligen. Dessutom kryper sjukdomen ner i åldrarna.
Vad som orsakar sjukdomen vet man inte exakt men sannolikt uppkommer den genom ett samspel mellan kvinnliga könshormoner och livsstilsfaktorer. Det man dock vet är att också ärftliga faktorer, så kallade genetiska faktorer, liksom åldern spelar in. Medianåldern att drabbas av bröstcancer är idag 66 år.

Vi på BRO- Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation vet att en tidig upptäckt kan vara avgörande och kan rädda liv. Därför har vi tagit fram appen Klämdagen, som med en påminnelsefunktion hjälper kvinnor att komma ihåg att känna igenom sina bröst regelbundet.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram