Talanger flyttas upp
2019-12-23

Vi har nu glädjen att meddela att vi flyttar upp två talanger från vårt U-lag, Maja Jerfström och Lovisa Henriksson. 

Maja Jerfström är en spännande spelartyp som nu får chansen att flyttas upp och träna på heltid med vårt damlag. Maja kommer att bygga på sig erfarenheter genom att träna och verka i en bra och utvecklande omgivning, säger spelartruppsansvarige Tomas Axlund och fortsätter såhär om Lovisa;

Roligt att kunna flytta upp en egen produkt som vuxit upp inom Gefles ungdomsorganisation. Lovisa har under flera år tränat och delvis matchat med damlaget och nu tycker vi att det är dags för denna kraftfulla spelare att ta steget upp i damlaget på allvar.

Vi ställde några frågor till Maja och Lovisa om deras framtid i Gefle IF;

Maja, idag skrev du på ditt första kontrakt, hur känns det?

Det känns jättebra att få skriva på mitt första kontrakt! Jag trivs bra i laget och tycker att Gefle är en bra förening att utvecklas i. Det känns spännande och roligt och jag ser fram emot denna säsong.

Vad blir viktigt för dig säsongen 2020?

För mig är det viktigt att få vara i en bra träningsmiljö där jag kan utvecklas både som fotbollsspelare och person.

Vad vill du utveckla under Saras ledning?

Jag ser fram emot en lärorik säsong med Sara som tränare. Jag vill utveckla mitt försvarsspel och bli bättre på allt, vilket jag tror att hon kan hjälpa mig med.

Lovisa, idag skrev du på kontrakt för att spela i Gefle IF dam 2020, hur känns det?

Det känns jättekul att få chansen att spela i Gefle IF Dam under säsongen 2020! Det är något jag velat göra länge så det känns verkligen bra. Jag ser fram emot att få se vad jag går för i den här miljön och i en högre division.

Berätta om din resa från Sörby IP till Gavlevallen.

Jag har spelat i Gefle IF sedan jag började spela fotboll när jag var 6 år. Då spelade jag på Sörby IP mest för att det var roligt och för att kompisarna spelade. Med åren föll andra sporter bort och jag blev mer och mer intresserad av fotboll. För ca 3 år sedan började jag spela med damlagets u-trupp som då spelade i division 3, där spelade vi i två säsonger innan vi vann den serien och tog steget upp i division 2 där vi spelat säsongen 2019.

Vad tror du om truppen 2020?

Truppen 2020 ser väldigt spännande ut! Med många hungriga talanger men även stabila rutinerade spelare vilket ger en bra bredd. Jag tror vi tillsammans kommer genomföra bra träningar och verkligen ge varandra möjligheter att utvecklas!

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram