Tack för stort engagemang och dialog kring föreningens situation!
170402 Gefles Jesper FlorŽn deppar under fotbollsmatchen i Superettan mellan Frej och Gefle den 2 april 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn / kod AE / Cop 106

Uttalande från styrelsen i Gefle IF fotboll med anledning av det öppna möte som hölls på Gavlevallen under gårdagen med fokus på den svaga inledningen av Superettan.

Vi förstår att den svaga inledningen av Superettan oroar och engagerar många. Igår hade ett 50-tal personer tagit sig till Gavlevallen på det öppna möte som föreningen utlyst för att lyssna på synpunkter och svara på frågor. Från styrelsens sida vill vi klargöra att det pågår ett mödosamt och hårt arbete inom föreningen för att stabilisera situationen och många ljusglimtar finns. Styrelsen tror på föreningen och det arbete som sker kring A-laget.

En nedflyttning från Allsvenskan till Superettan är ingen lätt resa, inte minst ekonomiskt. Det tär på hopp och förtroende och den svaga inledningen av Superettan har inte förbättrat läget.

Inom föreningen i allmänhet och på kansliet och i tränarstaberna i synnerhet görs ett idogt och mödosamt arbete för att bygga en trygg och bra grund att stå på med det långsiktiga målet att Gefle IF återigen ska kunna vara en Allsvensk förening inom herrfotbollen.

Vi för en ständig dialog i styrelse och klubbledning kring vad vi ser, vad vi hör och kring vad som behöver göras på kort och på lång sikt. Vi försöker att lyssna in synpunkter och också förklara hur vi resonerar och tänker.

Det Gefle IFs tränare, spelare och övriga behöver just nu är att vi sluter upp och stöttar våra ledare och spelare för tillsammans är vi övertygade att vi blir starkare.

Vi har en breddverksamhet där ledare, på ideell basis, håller igång motsvarande 5 fritidsgårdar och gör stor skillnad för många barn och unga i deras vardag. Vi har en akademiverksamhet med ungdomslag vilka i princip samtliga har inlett sina säsonger med goda resultat och ett damlag i div 2 som går riktigt bra, gör mycket mål och vinner sina matcher. Vi är inte nöjda med herrlagets prestation så långt, men vi har bra spelarmaterial och tillsammans arbetar vi för att den negativa trenden ska vända.

Imorgon, torsdag, är det hemmamatch på Gavlevallen igen. Återigen en spännande utmaning och vi ska göra allt för att ta den viktiga trepoängaren hemma.

Tillsammans för Gefle IF.

Gävle den 17 maj 2017
Styrelsen och klubbledning i Gefle IF fotboll

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram