Surt poängtapp borta mot Gais
2023-07-16

Gefle klev ut på hybridgräset på Gamla Ullevi inför 4 622 åskådare med två segrar i ryggen och hopp om mer. Men första halvlek blev en ensidig historia. Gais tryckte ned GIF djupt i banan och bortalaget fick mest försöka förvalta de kontringar som uppstod.

Leo Englund fick ett fint läge att spräcka nollan men Mergim Krasniqi i Gais-målet täckte ut till hörna. Avsluten efter första 45 skrevs till 13–2 i hemmafavör.

Trots det fick vi fick vänta till andra halvlek innan målen skulle komma. Glädjande nog var det GIF som gjorde det första! Nisse Eriksson var vaken efter en hörna och kunde raka in en retur.

Rättvist? Kanske inte, men det är målen som räknas.

Länge såg det ut som att det skulle bli en tredje raka seger för de ljusblå. Men i matchens sista skälvande sekunder kom kvitteringen för hemmalaget.

En frispark ute vid sidlinjen ledde till att Anes Cardaklija kunde nicka in 1–1. Surt så klart.

Men vi kan i ärlighetens namn inte säga att det var orättvist. Och en poäng borta mot trean Gais får vi trots allt nöja oss med.

Gais–Gefle IF 1–1 (0–0)
Målen: 0–1 (49) Nils Eriksson, 1–1 (90+5) Anes Cardaklija.
Avslut: 20–4 (13–2)
Hörnor: 11–7 (6–5)
Varningar, Gais: Mervan Celik (66), Axel Henriksson (70). GIF: Adrian Edqvist (26), Christoffer Aspgren (53).
Domare: Adi Aganovic.
Publik: 4 622, Gamla Ullevi.

Så spelade GIF: Robin Wallinder – Nils Eriksson, Martin Rauschenberg, Nicklas Håkansson – Christoffer Aspgren, Oscar Lundin, Iu Ranera, Sebastian Friman (45) – Constantino Capotondi (74), Leo Englund (88), Adrian Edqvist (74).

Ersättare: Anton Lundin (74), Jacob Hjelte (74), Philip Ekman, Kevin Persson (45), Torre Rafael, Oskar Karlsson (88) och Tobias Johansson (mv).