Stark upphämtning gav en poäng mot ÖFK
2023-07-22

När ÖFK gjorde 2–0 fem minuter in i andra halvlek såg det mörkt ut över Gavlevallen.

Men en snabb reducering av Oscar Lundin gav hopp. Och med fyra minuter kvar hittade Antonio Yakoub rätt och skickade in kvitteringsmålet och räddade därmed en poäng.

Viktiga poäng stod på spel när ÖFK gästade Gävle och Gavlevallen. I den extremt jämna tabellen är varje pinne betydelsefull.

Men det började inte särskilt bra. Det var stundtals slarvigt från hemmahåll och innan halvtimmen var spelad hade gästerna tagit ledningen och höll den in till halvtidsvilan.

Nya tag efter paus, var tanken. Fem minuter senare hade ÖFK ökat på till 2–0.

Tio minuter senare klev dock Oscar Lundin fram. Efter att först ha träffat stolpen hittade han rätt på andra försöket och skickade in den ack så viktiga reduceringen. Det gav ny energi till de ljusblåa.

Dock dröjde det innan kvitteringen kom, men när den väl satt var det ett förlösande jubel som hördes över Sätraåsen. Fyra minuter återstod av ordinarie tid när Antonio Yakoub högg som en kobra i straffområdet. Med sitt tredje mål för säsongen kvitterade han till 2–2 och blev poängräddare åt GIF.

Gefle IF–Östersunds FK 2–2 (0–1)
Målen: 0–1 (24) Malcolm Stolt, 0–2 (50) Myroslav Mazur, 1–2 (59) Oscar Lundin, 2–2 (86) Antonio Yakoub.
Avslut: 5–13.
Hörnor: 6–8 (4–3).
Varningar, GIF: –, ÖFK: Mykola Musolitin, Andrew Mills.
Domare: Per Melin.
Publik: 1 911, Gavlevallen

Så spelade GIF: Robin Wallinder – Kevin Persson, Martin Rauschenberg (K), Niclas Håkansson (76) – Christoffer Aspgren, Oscar Lundin, Iu Ranera (76), York Rafael (94) – Constantino Capotondi (86), Leo Englund, Adrian Edqvist (76).

Ersättare: Daniel Eliasson, Anton Lundin (76), Jacob Hjelte (76), Antonio Yakoub (76), Sebastian Friman (94), Oskar Karlsson (86) och Tobias Johansson (mv).