"Spelarna är grymma på att ta instruktioner"

På söndag 4 juni kommer Örgryte på besök till Gavlevallen. Matchen startar 15:00 och det är Gefles nye huvudtränare Poya Asbaghis första match på bänken. Matchen till ära satsar vi på #allatillvallen och säljer samtliga biljetter för 100 kronor. Du köper de via webben eller i biljettkontoret från och med två timmar före match.

Poya Asbaghi, presentera dig med tre ord om hur du är som tränare?
Ambitiös, noggrann och analyserande.

Vad vill du som ledare ge dina spelare?
Jag vill såklart ge de motivation men också en spelidé som de tycker det är roligt att jobba med och som också passar deras färdigheter. Och som vinner matcher. Sen gillar jag att delegera. Jag kan vara hård men jag vill att de ska vara involverade. Jag är väldigt kommunikativ och vill prata mycket med spelarna, och inte bara om det som händer på planen.

Vad är ditt första intryck av truppen?
Att det är en fin grupp spelare. De har haft en tuff tid men de verkar ändå ha kunnat ha roligt tillsammans. Och klarar de av att hålla huvudet högt nu, tänk då vad som händer efter några segrar!

Hur känns det att gå in som tränare med första matchen på söndag när man har haft första träningen på onsdagen?
Det är nytt såklart. En ny situation. Det handlar ju om att kortsiktigt få fram något redan på söndag som man ändå vill ska grunda sig i det som man vill bygga långsiktigt. Men det har varit skitkul också. Spelarna är grymma på att ta instruktioner. De frågar mycket och det är högt i tak. De har gett 150 procent på träningarna.

Om du får välja en sak du vill se på söndag, vad är det då?
Att de defensiva ramarna har satt sig. Det är det vi har fokuserat på. Att ha timing i press-spelet och att jobba hårt för att inte ge motståndarna chansen.

Hur ser du på söndagens motståndare Örgryte?
Det är ett lag som vill vara med och slåss i toppen. De kommer hit och vill ha tre poäng. De har många bra offensiva spelare i till exempel Mutumba och Elmander. Vi måste få stopp på dem.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram