Spelarförvärv
2020-08-26

Gefle IF flyttar upp Emin Gadzo, 18, till herrarnas A-lag.

Mehmet Bakir, ansvarig för U19 och assisterande i A-laget säger såhär om Emin;

-Emin är en vänsterfotad defensiv spelare som använder sin fysik och storlek på ett imponerande sätt. Han besitter också offensiva kvalitéer inte minst med sitt passningsspel och blick för spelet.  Jag vill verkligen lyfta fram Emins karaktär också, han har jobbat stenhårt med sin utveckling för att bli redo för det här klivet. Det känns fantastiskt kul att vår akademi fortsätter slussa spelare till A-laget.

-Det känns riktigt bra. Att spela A-lagsfotboll har varit mitt mål sen första dagen jag kom till Gefle IF. Nu är det bara in och köra, säger Emin Gadzo.

Varmt välkommen till A-laget Emin!

 

Iu Ranera tillbaka i Gefle IF!


Gefle IF har idag med hjälp av externa medel gjort klart med Iu Ranera för ett kontrakt som sträcker sig året ut. Iu representerade klubben under 2019 och svarade för 2 mål.

- Det känns fantastiskt att vara tillbaka i Gefle IF, jag trivdes otroligt bra här senast och ser verkligen fram emot att dra på mig tröjan igen, säger Iu Ranera.

Micke, vad säger du om värvningen av Iu?

- Vi får in en spelare som klubben känner väl till sen tidigare och som har bevisat sig för supportrarna.
Vi känner oss trygga i att Iu ganska snabbt kommer tillföra kvalitéer till laget under höstsäsongen och bidra med spetskvalité.

I vilken position kommer Iu gå in och konkurrera?

- Först och främst är Iu stöpt i sättet vi vill spela fotboll, det finns i hans DNA vilket gör att inlärningskurvan blir kort. Vi vill vara ett bollförande lag och använda Ius kreativa egenskaper centralt i banan.
Han är precis den typ av karaktär vi vill ha i laget.

Hur ser du på kontraktslängden?

Med rådande situation i beaktning så är detta den bästa lösningen för bägge parter, avslutar Mikael Bengtsson, tränare och sportchef i Gefle IFs herrlag.

Varmt välkommen tillbaka Iu!

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram