Skadehelvetet förstörde nästan karriären – nu målskytt i superettan: “Fattade inte vad som hände”
2023-07-21

Han spelade knappt fotboll på två och ett halvt år på grund av efterhängsna skador. 

Men nu är Nisse Eriksson tillbaka på planen och i söndags kom även första målet i superettan för 22-åringen.

Han kom till Gefle IF som en spännande backtalang i februari 2020. Men det har dröjt länge innan vi fått se Nisse Erikssons hela potential. Skadehelvetet förstörde nästan karriären för honom. 

Och trots att det varit nära att han lagt av, ångrar han inte att han krigat sig igenom de tuffa åren på sidan av planen. 

– Det har varit väldigt tufft och kroppen är inte helt hundra än, det ska sägas. Men jag känner att det blir bättre och bättre varje dag. Jag känner även att jag har mycket mer att ge. Både rent fysiskt men även fotbollsmässigt, säger Eriksson och fortsätter:  

– Formen är väl inte riktigt på topp, men den är på god väg. 

Efter att ha startat tre matcher i rad kom pricken över i:et i söndags. Efter en hörna var Eriksson på hugget och skickade in en retur som betydde 1–0 i tuffa bortamötet mot Gais. 

Känslan när du insåg att du var målskytt? 

– Chockad! Det kanske man såg på mig? Jag fattade inte riktigt vad som hände. Nej men klart det var kul, det är inte varje dag man gör mål. Tråkigt att det inte räckte hela vägen, säger han. 

En som följt Nisse Erikssons skadehistoria på nära håll är Gefles medicinskt ansvarige Oda Lindahl Schei. 

– Det har varit flera gånger där jag trott att han skulle lägga av. Med det sagt, det är inte många gånger han har klagat, inte ens när jag tvingat honom till gymmet klockan nio en söndag kväll, säger hon och fortsätter:

– Jag tror det är svårt att förstå hur jobbigt han har haft det. Samtidigt tror jag få förstår hur skönt han tycker det är att vara tillbaka och kunna träna för fullt och spela matcher. Och så får han kliva in och göra mål nu, säger hon och ler. 

Att gnugga på i gymmet medan de andra varit ute på fotbollsplanen har varit tufft. Och ovissheten i hur lång tid rehabiliteringen skulle ta har påverkat honom mycket. 

– Att inte veta om det skulle ta två månader eller två år, det har varit jobbigast. Flera gånger har jag känt att jag varit på gång, testat att träna fotboll och fått ett bakslag. Det har varit jättetufft, erkänner Nisse Eriksson. 

En annan som hängt med länge under Nisses karriär är tränaren Mikael Bengtsson. Han såg hans potential redan i GIF Sundsvalls akademi och plockade med sig den då 19-årige Eriksson till GIF den där vintern för tre och ett halvt år sen. 

Och Bengtsson är av förklarliga skäl nöjd över att hans tro på mittbacken belönat sig. 

– Jag är mest glad över att han kan spela igen. Att han kommit dit efter att mer eller mindre varit skadad i tre år. Det har funnits – och finns fortfarande – en potential i honom som han aldrig fått bygga vidare på, säger Micke Bengtsson och fortsätter: 

– Med det jobb han lagt ned, både fysiskt men kanske framförallt mentalt, att då få bidra med ett mål som kanske inte tillhör vanligheterna för honom, det är han värd. Jag gläds väldigt mycket med honom. 

Efter en pinne borta mot Gais väntar Östersunds FK hemma på Gavlevallen nu på lördag. I den galet jämna superettatabellen är varje poäng viktig. Det skiljer bara sex poäng mellan sexan Brage och AFC Eskilstuna på 15:e plats. 

– Det är sjukt jämnt! Men det är roligt också och varje match betyder extremt mycket. Och ÖFK är ett fysiskt starkt lag som kanske ligger lite på gränsen. De har nio spelare som riskerar att bli avstängda vid ett gult kort. Det kommer smälla, hälsar Nisse Eriksson. 

Nils Eriksson, nr 21

Född: 16 oktober 2000.

Kom till GIF: 12 februari 2020. 

Matcher/mål GIF: 23/1.

Aktuell: Gjort sitt första mål i superettan.

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram